Kurban Eti Dağıtırken Öldürülen Gökyüz'ün Oğlu Dünyaya Geldi

Kurban Eti Dağıtırken Öldürülen Gökyüz'ün Oğlu Dünyaya Geldi

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken bir grup tarafından öldürülen Hasan Gökgöz'ün bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Çocuğa babasının ismi Hasan veridi. Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nın 3. gününde muhtaç...

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtırken bir grup tarafından öldürülen Hasan Gökgöz'ün bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Çocuğa babasının ismi Hasan veridi.

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nın 3. gününde muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken bir grup göstericinin saldırısına uğrayan ve sığındıkları apartmanın 3’üncü katındaki bir daireden göstericiler tarafından atılarak, cesetleri yakılan 4 gençten Hasan Gökgöz'ün erkek çocuğu dünyaya geldi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Hasan Gökyüz'ün babası Mehmet Gökyüz, torunum 2 gün önce dünyaya geldiğini söyledi. Katillerin hemen bulunması gerektiğini anlatan acılı baba, "Devlet oğlumun katilini yakalasın içim rahat olsun." dedi.

Olaylardan 40 günde geçtiğini belirten Gökyüz, "Babası nasıl ezan okunurken salı günü şehit oldu, doğan çocuğu ise salı günü ezan okunurken dünyaya geldi. Bu Allah'ın bir takdiridir. Biz Müslümanız babası İslam yolunda fakirlere Kurban eti dağıtırken katledildi. Çocuk büyüdüğünde kendisi de kurban eti dağıtacak. Kendisine söyleyeceğiz baban kurban eti dağıtırken katledildi. O da babasının yolunda yürüyecektir. Oğlum medreseyi çok seviyordu. Torunumu da medreseye göndereceğim. Medrese alimi olacak. Ne kadar zulüm görsek de dahi oğlumun yolunda yürüyeceğiz. Çünkü biz Müslümanız. Biz canımız değil bin canımız da olsa feda ederiz. Bir Hasan gitti, bir Hasan geldi. Allah'ü Teala yerini doldurur. Olaydan bir ay geçti oğlumun katilleri heniz bulunamadı. Diğerlerinin ölümlerini istemiyoruz. Onlar da bizim kardeşlerimizdir, çocuklarımızdır. Ama 24 saatte herkes yakalandı. Oğlumu öldürenler 40 gündür yakalanmadı. Devletin yetkililerine sesleniyorum. Niye bunları yakalamıyor, bir anlam veremedim. Herkesin katili yakalanıyor. Kimse bize başvurmuyor, katilleri yakaladık veya yakalamadık. Bu nedenle çok üzgünüz." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğulu'nun kendisini aradığını ve gözün aydın olsun dileklerinde bulunduğunu anlatan acılı baba, Davutoğlu'na teşekkür etti. Gökyüz, "Dedim ki Sayın Başbakanımız niye katiller yakalanmıyor diye sorduk. İnşallah onları yakalayacaklarını söyledi. Diyarbakır'a geldiğinde bizi ziyaret edecek. Ben de dedim kapım açık, gel bir çay içeriz dedim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.