Kur’an Kursu Öğrencileri Dondurma İle Serinledi

Kur’an Kursu Öğrencileri Dondurma İle Serinledi

Erzincan Gönüllü Gençler ekibi üyeleri, Kur'an Kurslarını ziyaret ederek, sıcaktan bunalan yaklaşık 10 bin çocuğu dondurma ile serinletti. Yaz tatili ile birlikte açılan yaz Kur'an kurslarına Erzincan genelinde yaklaşık 10 bin öğrenci katılıyor....

Erzincan Gönüllü Gençler ekibi üyeleri, Kur'an Kurslarını ziyaret ederek, sıcaktan bunalan yaklaşık 10 bin çocuğu dondurma ile serinletti.

Yaz tatili ile birlikte açılan yaz Kur'an kurslarına Erzincan genelinde yaklaşık 10 bin öğrenci katılıyor. Erzincan Müftülüğü yaz Kur'an kurslarına katılan binlerce çocuğa Erzincan Gönüllü Gençliği üyeleri tarafından dondurma ikramında bulundu. Camiler ve Kur'an kurslarını gezen gönüllü gençlik üyeleri, çocuklara tek tek dondurma ikramında bulundu. Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Yavuz Selim Camisi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Miktad Yurt ve Gönüllü Gençler ekibi üyeleri katılarak, Kur'an kursu öğrencilerine dondurma dağıttı.

Öğrenciler aldıkları dondurmayı yiyerek, kendilerini düşünen Gönüllü Gençler üyelerine teşekkür etti. Gönüllü Gençlik ekibi adına bir açıklama yapan Faruk Kocatürk; “Biz bu dondurma dağıtım etkinliğini geleneksel hale getirdik. Geçen yıl 5 bin tane idi bu yıl da Allah nasip etti 10 bin tane dondurma dağıttık. Bu dondurmaları merkez, ilçeler ve köylerde dağıttık. Çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim okumaya teşvik etmek için ve çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu görmek için böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Fatih Kaya; “Yaz Kur’an kursları hepimizin ömründe çok önemli bir yer kaplamaktadır. Hepimiz bu yaz Kur’an Kurslarının değerini önemini bütün aileler olarak bilmekteyiz. Bu kapsamda çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’in güzel öğütlerini, İslam’ın ibadetleri öğretiliyor. Bu organizasyonda emeği geçen Gönüllü Gençler ekibine teşekkür ederim.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.