Kur'an ayetlerini şarkı yapmıştı: Konya'da konser verecek!

Kur'an ayetlerini şarkı yapmıştı: Konya'da konser verecek!

Konya'da 8 Aralık tarihinde düzenlenecek olan konser, tepkilere yol açtı. Kur'an ayetlerini şarkı yapan İranlı Mohsen Namjoo'nun aralarında Konya'nın da olduğu 5 ilde konser verecek olmasına tepkiler büyüyor.

Konya'da 8 Aralık tarihinde düzenlenecek olan konser, tepkilere yol açtı. Kur'an ayetlerini şarkı yapan İranlı Mohsen Namjoo'nun aralarında Konya'nın da olduğu 5 ilde konser verecek olmasına tepkiler büyüyor. Sosyal medyada, bu konserlerin iptal edilmesine yönelik paylaşımlar yapılıyor.

entj32yu8aa106q.jpg

Kur’an ayetlerini şarkı yapan Mohsen Namjo’nun Türkiye’de konser verecek olması tepkiyle karşılandı. Mohsen Namjoo, şarkı sözlerinde Kur'an-ı Kerim'den ayetler bulunduğu gerekçesiyle şarkı söylemesi yasaklanmış ve ülkesinden sınırdışı edilmiş İranlı bir müzisyendir. Val Sakhi isimli şarkısı, içinde Kur'an ayetleri barındırdığı için İran'da dinlenilmesi ve çalınması yasak şarkılarından birisidir. 2009 yılının Temmuz ayında “Şems” isimli bir şarkısında Kur'an'dan alıntılar yaptığı ve İran yasalarına göre ayetlerin müzik eşliğinde söylenmesi yasak olduğu için Kur'an'ı karalama suçlaması ile beş yıl hapse mahkûm oldu.

İRANLI MÜZİSYEN KONYA'YA DA GELECEK!

İran'lı müzisyen Mohsen Namjoo, 5 konserlik turne için Türkiye’ye geliyor. 2 Aralık'ta İstanbul Volkswagen Arena'da, 3 Aralık Bursa Merinos AKKM'de, 7 Aralık Ankara Congresium'da, 8 Aralık Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde ve son olarak 10 Aralık'ta Van Nur Tatar Spor Salonu'nda sahnede olacak.

HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum