Kuraklık Diyarbakır Karpuzuna Yaradı

Kuraklık Diyarbakır Karpuzuna Yaradı

Bütün Türkiye'yi etkisi altına alan kuraklık Diyarbakır'da karpuz üreticisinin yüzünü güldürdü. Yağışların azlığı; lezzeti ve büyüklüğüyle ün salan Diyarbakır karpuzuna yaradı. Geçen yıl en büyük karpuz 49 kilo 400 gram gelirken,...

Bütün Türkiye'yi etkisi altına alan kuraklık Diyarbakır'da karpuz üreticisinin yüzünü güldürdü. Yağışların azlığı; lezzeti ve büyüklüğüyle ün salan Diyarbakır karpuzuna yaradı. Geçen yıl en büyük karpuz 49 kilo 400 gram gelirken, bu sene 60 kilo sınırı aşıldı.

Bismil Sarıtoprak köyünde karpuz üreten Adil Aydın, yağmurun yetersizliğinin Diyarbakır'da karpuz üreticisine yaradığını belirterek, "Geçen yıl festivalde en büyük karpuz 49 kilo 600 gram gelmişti. Ben birinci olmuştum. Şu anda 62 kilo 400 grama ulaştık. İnşallah, eylül ayında karpuzumuzun büyüklüğü 70'i bulacak.” dedi.

Diyarbakır’da 3 çeşit karpuz üretildiğini anlatan Aydın,"Sürme, ferik ve pembe. Daha önce Dicle Nehri kenarında yetişen karpuzlar, barajlardan dolayı tarlada da üretilmeye başladı. Tarla karpuzların özelliği nisan ayı başlarında ekilir, aradan 20 gün geçtikten sonra yere vurulur, bakımı yapılır. Tohum karpuz tuttuktan sonra belirli fidelerde 3 ve 4 tane olabilir. Hangisi büyükse onu bırakıyoruz, diğerlerini de kesiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.