Kültür’den prestijli çalışma

Kültür’den prestijli çalışma

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Otantik Konya ve Selçuklu Dönemi müziğiyle ilgili olarak nitelikli çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmaların Konyanın kültür hayatına kazandırılacağını açıkladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, gazetemizi ziyaret ederek müdürlüğün kültürel yayınları, yürütülen çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çetin Oranlı ile görüş alışverişinde bulunan Mustafa Çıpan, yürüttükleri çalışmalarla ilgili değerlendirme ve tekliflere her zaman açık oldukları mesajını verdi.
SELÇUKLU DÖNEMİ ŞAHESERLERİ İNGİLİZCEYE ÇEVRİLECEK
Ziyaretinde ilk olarak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kültürel yayınlarından oluşan seti Mustafa Arslan’a takdim eden ve çalışmaların içeriğiyle ilgili tek tek bilgi veren Mustafa Çıpan, kültürel yayınların kalıcı olması bakımından büyük önem taşıdığını ifade etti. Mustafa Çıpan, İstanbul’un dışında Konya kadar nitelikli ve sayıca çok eser üreten Kültür Müdürlüğü olmadığını da dile getirdi. Bu kültürel yayınlardan biri olan ve ‘Konya’daki Hz. Mevlana Dönemi Selçuklu Şaheserleri’ ismini taşıyan 5 ciltlik eserin ilmi yeterliliği ve görselliği ile prestij bir çalışma olduğunu belirten Mustafa Çıpan, Kültür ve Turizm Bakanı ile yaptıkları görüşme sonunda eserin İngilizce baskısının da yapılması noktasında olumlu gelişme kaydedildiğini söyledi.
OTANTİK KONYA VE SELÇUKLU DÖNEMİ MÜZİĞİ GÜNYÜZÜNE ÇIKACAK
Yeni yayınlar hakkında da bilgi veren Mustafa Çıpan, üç değişik çalışmaları olduğunu aktararak şöyle devam etti: “Bunlardan birincisi; ‘Otantik Konya Müziği’yle ilgili. İkincisi de ‘Selçuklu Müziği’ ile ilgili. Konya’nın Selçuklu’nun başkenti olduğunu söylüyoruz ama hangi özelliklere haizdi. Selçuklu dönemi müziğiyle ilgili olarak yapılmış bir çalışma yok. Bir buçuk yıldır bu konuda çalışma yürütüyoruz. Eser çok nitelikli bir çalışma olacak. Ayrıca mevcut nota ve bilgiler ışığında Selçuklu dönemi müziğinin icra edilmesi mümkün olursa bunu da CD olarak yayının arkasında yer vereceğiz. Üçüncüsü ise Konya folkloruyla ilgili. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.” Bu çalışmaların nitelikli olacağına işaret eden Mustafa Çıpan, Konya için ‘siyaset ve kültürün başkenti’ diye kuru kuruya söylemek yerine bunun altını doldurmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da Mustafa Çıpan’a yayın hayatına kazandırdıkları kültürel yayınlardan dolayı teşekkür ederek, yayınların, Konya için ifade edilen ‘bir başkent her zaman başkenttir’ sözünün altını dolduran çalışmalar olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.