Kültür park yenileniyor

Kültür park yenileniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, eski Fuar Alanını (Kültür Park) daha güvenli ve daha güzel bir park haline dönüştürmek için düzenleme çalışmaları başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 milyon YTL’ye mal olacak projenin 2009 yılı yaz aylarında tamamlanacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2009 yılı yaz aylarında tamamlanacak Kültür Park’ın şehrin merkezinde insanların soluk alabilecekleri tarih ve yeşil alanla iç içe bir mekân haline getireceklerini belirtti.
KÜLTÜR PARK GÜZELLEŞİYOR
Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışma kapsamında Kültür Park içindeki yeşil alan miktarını artırarak yeni yaya yolları ile yaya ulaşımını daha rahat hale getireceklerini kaydeden Akyürek, “Park içindeki Dede Bahçesi, tarihi yapısı korunarak yeni ilavelerle geçmişteki anlamlı günlerine kavuşturulacak. Havuz yeniden elden geçirilecek. Amfi tiyatronun yeri değiştirilerek başka bir noktaya yeniden yapılacak. Park, lunaparkı, çay bahçeleri, sosyal alanları ile daha güzel bir hale gelecek” dedi.
YAYALAR İÇİN DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
Yapılan çalışmanın en önemli noktalarından birinin Alaaddin Tepesi ile iş merkezleri arasında oluşturulacak güvenli yaya aksı ile Fuar Alaaddin girişi Abdülezel Paşa Caddesi üzerindeki otobüs duraklarının yerinin değiştirilmesi olduğunu kaydederek, böylece hem parkın hem de otobüs duraklarının yayalar için güvenli hale geleceğini ifade etti. Kültür Park içinde bir de kütüphane projeleri olduğunu kaydeden Akyürek, bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Akyürek ayrıca yaklaşık 5 milyon YTL’ye mal olacak Kültür Park projesi kapsamında, içinde 112 Acil Servis, Polis ve Zabıta noktası bulunan bir hizmet binası yapılacağını belirtti. Çalışma süresince park içindeki yaya geçişleri, raylı sistem güzergâhından verilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.