Kulakları Kesilen Yavru Köpek Artık Duyabilecek

Kulakları Kesilen Yavru Köpek Artık Duyabilecek

Bursa’da vahşice kulakları kesilen iki aylık Akbaş melezi yavru köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde yapılan ameliyatla tedavi altına alındı. Yapılan operasyon sonrasında köpeğin duyabileceği...

Bursa’da vahşice kulakları kesilen iki aylık Akbaş melezi yavru köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde yapılan ameliyatla tedavi altına alındı. Yapılan operasyon sonrasında köpeğin duyabileceği belirtildi.

Türkiye'de zaman zaman hayvanlara yapılan eziyetin son örneğine Bursa’da rastlandı. Kulakları kesilmiş kanlar içindeki iki aylık Akbaş melezi yavru köpek, bir hayvansever tarafından bulunarak Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne getirildi.

Nilüfer ilçesi Alaaddinbey Mahallesi'nde bir inşaat şantiyesinde bulunan yavru köpek bakım merkezine getirildikten sonra yapılan ilk kontrollerinin ardından ameliyata alındı. Uzun süren ameliyat sonrası yavru köpeğin kulaklarına, 'Y Plasti' tekniği ile kötü görüntüsü yok edilerek estetik müdahalede bulunuldu. Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı tarafından yürütülen eporasyonla yavru köpek artık en azından eskisi gibi duyabilecek.

KULAK VE KUYRUK KESİMİ YASAK

Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, Türkiye’de kulak ve kuyruk kesiminin, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince yasak olduğunu belirterek, vatandaşlardan havan haklarına duyarlı olmalarını istedi.

Can ismini verdikleri yavru köpeğin kendilerine geçen hafta geldiğini anlatan Büyükçoban, “Geçen hafta muhtemelen o zamanki sahipleri estetik operasyon ve güzelleştirme adına Can’ın neredeyse kafa derisini alacak şekilde kulaklarını kesmişler. Çok büyük bir doku kaybı ile birlikte geldi. Kulakları dışında kafa derisi de kesilmişti. Bununla ilgilide acil müdahale ettik. Bir hayvansever bunu bize teslim etti. Ardından Y plasti ile kafa derisinden tekrar kulak yapıldı Can’a. Can artık duyabilecek.” dedi.

Normalde yasak olmasına rağmen havanların kulak ve kuyruklarının vahşice kesildiğine dikkat çeken Dr. Mürsel Büyükçoban, “Çünkü onların yaradılışındaki bu özellikleri her şeyi ile ihtiyaçlarını görebilecek şekilde. Daha sonraki atılan her kötü adım bizim gibi kurumlarla müdahale edilmemesi halinde büyük bir acıyla son bulabilecektir. Herkesten bu tür durumlara teşebbüs etmemelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Özellikle köpeklerde estetik güzelleştirmek için bu tür kesimlerin yapıldığını anlatan Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, şöyle dedi: “Ama normalde fiziksel ve estetik olarak çok fazla bir farklılık kazandırmayan yanlış bir uygulama. Doğal halinin hem daha güzel olduğunu hem de doğru olduğunu biliyoruz. Ayrıca, çoban ve bekçi köpeklerinde dövüşlerde kulak ve kuyruklarını kaptırmasınlar diye kesim yapılıyor ama bu uygulama gerçek anlamda hem çok doğru olmadığı gibi bilinçsizce atılan adımlarda hayvanların hayatlarını tehlikeye atmakta.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.