Küçükçekmece'deki Suriyeliler Endişeli

Küçükçekmece'deki Suriyeliler Endişeli

Küçükçekmece İkitelli’de dün akşam saatlerinde Suriyeli 2 kişinin bir Türk çocuğunu dövdüğü iddiasıyla toplanan mahalle sakinleri, bazı ev ve iş yerlerine saldırdı. Ev ve iş yerleri zarar gören Suriyeliler ise kimseye kötülük yapmadıkları...

Küçükçekmece İkitelli’de dün akşam saatlerinde Suriyeli 2 kişinin bir Türk çocuğunu dövdüğü iddiasıyla toplanan mahalle sakinleri, bazı ev ve iş yerlerine saldırdı. Ev ve iş yerleri zarar gören Suriyeliler ise kimseye kötülük yapmadıkları söyledi. İş yerleri zarar gören Suriyelilerin tedirgin bekleyişi devam ediyor.

Mehmet Akif Mahallesi Aşık Veysel Caddesi'nde dün akşam saat 20.00 sıralarında yaşanan olayda, iddialara göre Suriyeli 2 kişi tartışma sonucu bir çocuğu darp etti. Olayı haber alan çocuğun yakınları ve komşuları, ellerinde sopalarla Suriyelilerin bulunduğu sokağa hareket etti. Öfkeli kalabalık, Suriyelilere ait olduğu söylenen iş yerlerine saldırdı. Camları kırarak içeri giren grup masa ve sandalyelere zarar verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Suriyeliler ise sabah saatlerinde iş yerlerine gitti. Kırılan camları ve eşyaları temizlemek isteyen Suriyelilere iddialara göre tepkiler devam etti. İş yerlerinin önünde bekleyen Suriyeliler, kendilerinin kimseye zarar vermediğini söyledi. İşlettiği lokanta zarar gören Ömer Halil İbrahim, “Biz burada misafiriz. Ne olduğunu bilmiyorum. Bir dakikada oldu bitti. Dükkanın camları kırıldı, motor vardı dereye atmışlar.” dedi.

“SAVAŞTAN KAÇTIK, EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”

İş yeri zarar gören Suriyelilerden İbrahim Salih, olayların çıkış sebebini bilmediğini belirterek “Suriyelilere ait dükkanlara saldırdıklarını duyduk bunun üzerine biz de dükkanımızı kapattık. Millet geldi dükkanımızı dağıttı, biz de uzaktan baktık. Dükkanımızın camlarını kırdılar, eşyaları kırdılar.” diye konuştu.

Suriye’den savaştan kaçtıklarını ve 2 yıla yakındır Türkiye'de yaşadıklarını kaydeden Salih, “Kaçak gelmedik, oturma iznimiz var. Ekmek paramızın derdindeyiz. Yapacak bir şey yok. Bu dükkandan 5 aile geçiniyor. Biz bir şey yapmadık. Başka bir yerde kavga olduğunu duyduk, nedenini bilmiyorum. Dükkanlara saldırdılar, bizde kaçtık. Elimizden gelirse inşallah işimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.