Kucaklaşmaya ihtiyacımız var

Kucaklaşmaya ihtiyacımız var

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı bayramlaşma programı parti il binasında gerçekleştirildi.

Programa Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, İl Başkanı Hüseyin Saydam, partililer ve STK temsilcileri katıldı.

img_4668.jpg

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, “Bu bayrama kavuştuğumuz için Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz. Mekke'nin fethi Ramazan ayı içerisinde gerçekleşti. Daha önce Kabe'nin bekçisi olan gayrimüslim Osman bin Talha'ya Mekke'nin Fethinden sonra Peygamber efendimiz tekrar Kabe'nin bekçiliği, temizliği görevini vermiştir. Buradan anladığımız, Müslümanlar Mekke'yi fethederken, Müslümanlar Mekke'yi tahakküm altına alsınlar diye değil, Müslümanlar Mekke'ye hakim olsun diye değil, İslam Mekke'de hakim olsun diye, o fethi gerçekleştirdiler. Ve bu hadise ile birlikte bu hadiseyi yaşadık."

img_4696.jpg

DOĞRU YERDE, DOĞRU ZAMANDA SÖYLEMEK LAZIM

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman da yaptığı konuşmada, “Bu mübarek günlerin İslam coğrafyasının, ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum. Ümmetin bayram yapabilmesi belli şartlara bağlı. Maalesef şartların büyük çoğunluğu yok. Pek çok değerimizi kaybettik. Hak bildiğimiz şeyleri ifade ederken, karşımızdaki kişinin anlayabilmesi ve dikkate alabilmesi için birtakım şartlara dikkat etmemiz lazım. Doğru yerde, doğru zamanda doğru üslupta, doğru kişilerce doğru kişilere söylenmesi lazım. Bunlardan biri eksik olursa karşınızdaki kişi sizi dinlemez, dikkate almaz. Özellikle son zamanlarda sosyal medyada karşılaştığımız hakaretlere aynı şekilde cevap verildiğini görüyoruz. Bu yanlış az önce saydığımız şartlara dikkat etmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

KUCAKLAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Programda konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam da şu ifadelere yer verdi: “İslam alemi olarak bayramı hep buruk kutluyoruz. Biz diğer ülkelere göre daha iyi bir bayram geçirsek de tüm Müslümanlar huzur, barış içinde yaşasınlar diye çalışıyoruz. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız bayram gibi bayram yaşasın diye adil düzen hayalimiz var. İslam coğrafyalarında mazlumlar mutluluk ve huzur içerisinde bayram yapsın diye İslam Birliği hedefimiz var. Hatta tüm inanlık huzur içinde yaşasın diye çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile merhum Erbakan Hocamızı, bu davada emeği geçenleri rahmet ve minnet ile anıyorum. Bayramlar dargınların barıştığı, küçüklerin büyükleri hatırladığı günlerdir. Nasıl ki bu ay botunca orucumuzu tutmuşsak, sadaka ve zekatlarımızla infak vazifemizi yerine getirmişsek, tüm sıkıntı ve acılarımıza rağmen bayramı da sevin içerisinde idrak edeceğiz. Bir seçim atlattık. Bu seçimde bizler kardeşlik hukukumuzu korumaya azami dikkat ettik. Hakkımızda iftiralar atıldı. Dost ve akrabalarımıza kırılmış olabiliriz ancak her şeye rağmen kırgınlıkları kenara koyarak dost ve akrabalarımızı ziyaret etmeliyiz. Kucaklaşmaya ihtiyacımız var.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve partililer bayramlaştı.

HALİD ŞEN

img_4673.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.