Kubat Talabani, Iraklı Sığınmacılar İçin Bm'den Yardım İstedi

Kubat Talabani, Iraklı Sığınmacılar İçin Bm'den Yardım İstedi

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Duhok bölgesinde incelemelerde bulunarak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarından kaçan sığınmacılar için Birleşmiş Milletler'den (BM) yardım istedi. Musul...

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Duhok bölgesinde incelemelerde bulunarak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarından kaçan sığınmacılar için Birleşmiş Milletler'den (BM) yardım istedi.

Musul ve Şincar'dan kaçan Iraklı sığınmacıların durumunu yerinde görmek için içişleri, sağlık, planlama ve maliye bakanları ile Duhok’a giden Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani yerel yetkililerden bilgi aldı.

Talabani, göçmenlerin durumunu yakından görmek ve yardım etmek için bölgede olduklarını belirtti.

Duhok’ta yaklaşık 600 bin civarında göçmenin olduğuna dikkat çeken Talabani, başta BM ve uluslararası toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Talabani, “Bugün bakan arkadaşlarla birlikte bölgeye geldik. İmkanlarımız kısıtlı. Bu nedenle BM'den Kürdistan Bölgesi'ndeki sığınmacı ve mültecilere yardım etmesini istiyoruz. Son gelen sığınmacılar için biz 12 ton sağlık yardımı topladık. Bölgeye gönderdik. Ama bu yeterli değil." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.