KTOTEK’ten üretime katkı

KTOTEK’ten üretime katkı

Dünya ve Türkiye genelinde nadir bulunan makinelerin Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü'nde bir araya getirildiğini söyleyen KTOTEK Genel Müdürü Feyzullah Altay, “İstihdama, ekonomiye ve üretime değer katmaya çabalıyoruz” dedi 

Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü'nde yapılan çalışmalarla birlikte ihracat arttırılıyor, ara eleman açığı kapatılıyor, istihdama katkı sağlanıyor. KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü  (KTOTEK) Genel Müdürü Feyzullah Altay, yürütülen çalışmalarla ilgili gazetemize bilgiler verdi. Altay, “Gerçek bir çözüm merkeziyiz” dedi. 

KONYA'NIN İHRACAT GELİRİNİ DAHA DA ARTIRACAK HAMLE

Altay, Teknoloji ve Eğitim Kampüsü'nün 2019 yılında Konya ve bölge ekonomisine hizmet vermek için kurulduğunu hatırlattı. Altay, “İş dünyasının  farklı sorun ve ihtiyaçlarına tek çatı altında çözüm üretebilen KTOTEK'in bünyesinde, talep edilen her alan ve dalda mevcut kurs programlarına ek olarak, istenilen konular çerçevesinde eğitim programları hazırlayarak, esnek müfredatıyla kısa süre içerisinde nitelikli iş gücü yetiştirmeyi amaçlayan KTOTEM, şehir ve bölgedeki ihracatçı firmaların ticari faaliyetlerinde güçlü hamleleri yapabilme adına yol gösterici olmayı ve bu sayede Türk ihracatçısının büyümesini amaçlıyor. Yine merkezimiz, Konya'nın ve ülkemizin ihracat gelirlerinin artmasını amaçlayan Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkesi (KTODTM), imalat sanalinde faaliyet gösteren firmaların yalın üretim teknikleri ile üretimdeki verimliliğini artırıp, dijital dönüşüm yöntemleriyle de endüstri 4.0 dönüşümüne katkı sağlamayı amaçlayan Konya Model Fabrika (Konya Ticaret Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi) bulunmaktadır” şeklinde konuştu. 

adsiz-010.jpg

KÖKLÜ GEÇMİŞİ BUGÜNE AKTARIYORUZ

“Ayrıca KTOTEK bünyesinde AR-GE ve inovasyonun merkezi olan Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), uygulamalı ve teorik eğitimlerle tam donanımlı nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini sağlayan KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi MYO ve üyelerimizin şehir merkezine gitmeden en kısa süre içerisinde oda işlemlerini yapabilmelerine yönelik çözüm sunan KTO Fuar Şubesi bulunmaktadır” diyen Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Farklı uzmanlık alanlarına ait birimleri aynı çatı altında birleştiren KTOTEK bu özelliği sayesinde Konya ekonomisi için stratejik bir misyona sahiptir. Konya ekonomisi ile birlikte bölge ve ülke ekonomisine de katkı sağlamayı hedefleyen KTOTEK, bu hedef doğrultusunda kurulan birimler ile çalışmalarını sürdürmektedir” 

adsiz-011.jpg

MESLEKİ EĞİTİM İÇERİKLERİNE KATKI

KTO Mesleki Eğitim Merkezi'nin kuruluş amacının bireylere sevdikleri meslek üzerinden nitelik kazandırmak, özel sektörün mesleki eğitime ilgisini artırmak, mesleki eğitim içeriklerinin geliştirilerek bireylere daha fazla katkı sağlamak olduğunu ifade eden  KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü Genel Müdürü Feyzullah Altay, şunları kaydetti: “Gelişmiş fiziki altyapı ve donanıma sahip atölye ve laboratuvarlar ile çağın gerekliliklerine her daim ayak uydurup, modern yapısını devam ettirerek, 2020 yılında faaliyetlerine başlayan merkezimiz, toplam 21 bin metrekare eğitim kompleksi, 16 derslik, 5 bilgisayar laboratuvarı, konferans ve seminer salonları ve 196 kişi kapasiteli konaklama merkezi ile Konya ve çevre illerin hizmetine sunulmuştur. KTO Uluslararası Fuar Merkezi yanında yer alan merkezimizde özellikle ilçelerden ve il dışından kurs almaya gelecek kursiyerler için konaklama imkanı sunularak eğitimlere katılanlara kısa sürede sertifika ve katılım belgesi verilmektedir.” 

ZAMAN VE ENERJİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANILACAK

Dış Ticaret Merkezi faaliyetleri ve amaçlarıyla ilgili de bilgiler veren Altay, “İhracat danışmanlık hizmeti veriyoruz. Hedef müşteri tedarik danışmanlığı yapıyoruz. Sürdürülebilir ithalat danışmanlığı sunuyoruz. İhracat koçluğu yapıyoruz. Hedef pazar danışmanlığımız var. Yurtdışı reklam konumlandırma danışmanlığı veriyoruz. İhale sorgulama danışmanlığı, hedef tedarikçi danışmanlığı, teknik istihbarat danışmanlığı veriyoruz. Dış Ticaret Merkezimiz 2019 yılında kuruldu. Amaç Konya ihracatçısının ihracat kapasitesini ve seçeneklerini artırmak. Konya Model Fabrikamız da ise üretimde verimliliğin arttırılması ve dijital dönüşüm sürecinin hızlandırılması için 2020 yılının Ekim ayında kuruldu. Konya Model Fabrika, hata yapma özgürlüğünün olduğu gerçek bir üretim ortamında, deneyimsel öğrenme teknikleri kullanılarak, operasyonel mükemmeliyet ilkelerinin öğretilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlayan bir eğitim ve danışmanlık merkezidir” diye konuştu. 

MAKİNELERİN YÜZDE 95'İ FONDAN KARŞILANIYOR

Akıllı Teknolojiler Merkezi'nin (AKİTEK) faaliyetlerinden de bahseden KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü Genel Müdürü Feyzullah Altay, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “AKİTEK, temelini Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın rekabetçi sektörler programı altında yaklaşık 5 milyon Euro tutarında fonlamaya hak kazanmış bir proje olan Smart Technologies Desing, Development and Prototyping Centre'den almaktadır. Bu proje kapsamındaki temel hedef, bölgedeki tarım makinesi üreticilerinin Tarım 4.0 ile uyumlu akıllı teknolojilerle donatılmış yenilikçi tarım makineleri üretebilme kapasitelerini geliştirerek, onları uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirmektir. Bu bağlamda merkezin temel faaliyetlerinden en önemlisi bölgedeki tarım makinesi üreticileriyle, akıllı tarım makineleri odaklı AR-GE projelerinin geliştirilmesidir. Merkezimizde ayrıca dünya ve Türkiye genelinde nadir bulunan makineler yer alıyor. Bu makinelerin yüzde 95'lik kısmını fonlardan aldık. ” 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.