KTO Karatay dış ticaret elemanı yetiştiriyor

KTO Karatay dış ticaret elemanı yetiştiriyor

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Konyanın Türkiye genelinde ihracat bakımından 16. Sırada yer aldığını hatırlatarak, bu durumun düzeltilmesi için öncelikle uluslararası paza

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Konya’nın Türkiye genelinde ihracat bakımından 16. Sırada yer aldığını hatırlatarak, bu durumun düzeltilmesi için öncelikle uluslararası pazarlar ve pazarlama odaklı yaklaşım ve nitelikli üretim ihtiyacına dikkat çekti. KTO Karatay Üniversitesi’nin özellikle uluslararası pazarlardaki müşteri odaklı, talep edilebilir fiyatlar seviyesinde nitelikli üretim, dış ticaret insan kaynağı yetiştirilmesi konularında firmalarımıza öncelikli destek verdiğini dile getiren Mehmet Babaoğlu, “Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz ve Uluslarararası Ticaret Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Canıtez'in Müdürlüğünü yürüttüğü Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARSEM) aracılığıyla daha önce iki dönem düzenlediğimiz İhracatı-İthalatı Öğretme ve Staj Garantili kursların şu anda üçüncüsü düzenlenmiştir. Sonuçları itibariyle kursu başarıyla tamamlayanların çalıştıkları firmalarına büyük katkısı yanında, işi olmadığı halde kursa katılan kursiyerlerin daha kolay iş bulduğu gözlemlenmektedir” diye konuştu.
Babaoğlu şunları söyledi: “Halen açılmış 3. dönem kurs kontenjanı  yoğun ilgi nedeniyle dolmuş, başvuruların bir kısmı gelecek döneme kalmıştır. Ama yıl boyunca kurslarımız devam edecektir ve 4. Dönem Kurs Programını Mayıs 2011’de açmayı planlıyoruz. Bu yıl içinde ihracat ve ithalatı öğretme ve uygulama garantili 200 adet elemanı dış ticaret eğitimine tabi tutularak onların firmalarına katkıları izlenecek, firma elemanı olmayan kursiyerlerin ise bulmaları takip edilecektir. Üniversitemiz İİBF Fakültesi bünyesinde bulunan Uluslararası Ticaret Bölümü’nde halen uygulamalı eğitim alan öğrencilerimiz ise mezun olduklarında dış ticaret alanında uluslar arası çapta birer uzman olacaklardır. Üniversite olarak hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde Konya İli’nin ihracat rakamını 8 milyar dolar, aktif ihracatçı işletme sayısını da 2000’e çıkarma yolunda her türlü katkıyı sağlamaktır. Bu amaçla KTO Karatay Üniversitesi İhracat yapmak isteyenlerin ve uluslararasılaşma yolundaki işletmelerin yanındadır. Dış ticaretle ilgili konularda sorularınız olursa lütfen üniversitemize başvurunuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.