KTO Başkanı Selçuk Öztürk: Kırsal bölgelerde yeni OSB'ler oluşturulmalı

KTO Başkanı Selçuk Öztürk: Kırsal bölgelerde yeni OSB'ler oluşturulmalı

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Şehirlerdeki yoğunluğu azaltmak için kırsal bölgelerde yeni OSB'ler oluşturulmalı. İstihdamın yanı sıra eğitim ve sağlık gibi alanlarda da yatırımlar yapılmalıdır" dedi

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen de hazır bulundu. Ziyarette Konya ekonomisini ve ülke ekonomisini de değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya'nın son yıllarda ihracaat rakamlarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti.

ŞEHİRLERDEKİ NÜFUS YOĞUNLUĞU AZALACAK

Kırsal bölgelerde ve ilçelerde OSB yatırımlarının artırılması gerektiğini dile getiren Başkan Öztürk, "Sarayönü, Çumra gibi ilçelerimizde yeni yapılacak OSB'leri kırsaldaki kalkınmayı ve yaşam kalitesini de yükseltecektir. Bu sayede şehir merkezlerinde nüfus yoğunluğu da azalacaktır. Kırsalda sadece istihdama yönelik yatırımlar yeterli olmayacaktır. İnsanların sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımların da yapılması gerekiyor. Sağlık ocakları, yeni okullar ve kaliteli eğitimciler de kırsalda görev yaparsa, şehirlere akın akın gelen göç dalgası azalacak ve kırsalda eğitim kalitesi yükselecektir."

AVRUPA ÜLKELERİ BU KONUDA ÇOK BAŞARILI

Avrupa ülkelerinin kırsal bölgelere yaptığı yatırımlarda dünyaya örnek olduğunu dile getiren Öztürk, "Avrupa ülkeleri bu konuda çok başarılı. İsviçre ve Almanya gibi ülkelerde bunun çok başarılı bir şekilde uygulandığına şahit olduk. İnsanlar köyünde müstakil bir evde yaşıyor. Rahatça işine gelip gidiyor. Sadece hafta sonları alışveriş için şehir merkezine geliyorlar. Biz bu modelin Konya'da ve hatta tüm ülke genelinde uygulanmasını istiyoruz. Şehirlerimiz artık nüfus yoğunluğunu kaldırmakta güçlük çekiyor. Şehir merkezlerinde ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Sosyolojik anlamda da büyük sorunlara şahit oluyoruz. Yeni yatırımların kırsal bölgelere yapılması çok faydalı olacaktır. Konya Şeker bu konuda Türkiye'ye örnek oldu. Neredeyse her ilçeye yapılan yatırımlar sayesinde nüfusun bir kısmı hala kırsalda yaşamına devam ediyor" dedi.

FUARLAR ŞEHRİN EKONOMİSİNİ CANLANDIRIYOR

Konya'da düzenlenen fuarlar hakkında da konuşan Başkan Öztürk, "Tarım Fuarını 2 yıl sonra yeniden düzenledik. 220 bin kişi fuara katıldı. Pandemiden sonra düzenlenen ilk fuar olması nedeniyle çiftçilerimiz fuara büyük ilgi gösterdi. Olumsuz hava şartlarından dolayı katılımda biraz düşüş yaşandı. Ama genel olarak fuara ilgiden çok memnun kaldık. Şimdi Makine Fuarı açıldı. Bu fuara da yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda ziyaretçi katılıyor. Fuarlar sayesinde şehirdeki ticari hayatta da büyük bir canlılık yaşanıyor. Oteller tam kapasite hizmet veriyor. Esnaf ürünlerini satma imkanı buluyor. İnsanlar pandemi süreci boyunca fuarlar düzenlememişti. Fuarlara yönelik katılımlar bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum