KTO Afrikaya 100 bin TL gönderiyor

KTO Afrikaya 100 bin TL gönderiyor

Konya Ticaret Odası Meclisi açlık felaketiyle boğuşan Afrika halkına 100 bin TLlik yardımda bulunma kararı aldı

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya Ticaret Odası son yılların en büyük felaketini yaşayan Afrika halkının yaşadığı drama sessiz kalmayarak yardım kararı almıştır. İçerisinde bulunduğumuz mübarek günlerde oda olarak yaptığımız yardımın yanı sıra üyelerimizi de Afrika halkına yardımda bulunmaya davet ediyoruz” dedi.
Öztürk, tüm İslam âleminin Kadir gecesini kutlayarak böyle günlerde yapılan yardımların anlamının daha fazla olduğunu söyledi. “Peygamberimizin emaneti İslam coğrafyasında yaşanan insanlık dramına şahit olmaktayız” diyen Öztürk,  şöyle konuştu: “Afrika’nın halkının tamamına yakını Müslüman olan başta Somali olmak üzere diğer bölge ülkelerinde yaşanan açlık felaketi bizlere vicdani sorumluluk yüklemiştir. Millet olarak yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşadığımız bu mübarek Ramazan ayında, Peygamberimizin emanetine sahip çıkma adına, Konya Ticaret Odası olarak TOBB’un öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına 100 bin TL’lik yardımla katılıyoruz. Derin üzüntüsünü hissettiğimiz bu topraklarda yaşanılan felaketlere olarak sessiz kalamazdık. Gösterdikleri duyarlıktan dolayı tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.”
Oda olarak yapılan yardımın yanı sıra KTO üyelerinin de Afrika halkına yardımda bulunmaya davet ettiğini aktaran Öztürk, TOBB aracılığıyla Afrika ülkelerine yardım kampanyasına katılan Konya Ticaret Odası üyelerinin şirket olarak yaptıkları yardım oranında matrahın yüzde beşine kadar vergi indiriminden faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.