Krize karşı tedbir alındı

Krize karşı tedbir alındı

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Kısa vadeli tedbirlerimizi aldık. Kamuda ciddi bir tasarrufa gidilecek. Vatandaşlarımız da yerli ürünleri tercih etsin" dedi

Ekonomik krizin ardından araç alım, lojman ve kamu bina yapım ihalelerinin durdurulduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Kısa vadeli tedbirlerimizi aldık. Kamuda ciddi bir tasarrufa gidilecek. Vatandaşlarımız da yerli ürünleri tercih etsin" dedi

AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası" Toplantısı'na katıldı. Sorgun'a danışmanı Ramazan Sorgun eşlik etti. Toplantıda Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş, Haber Müdürü Hâlid Şen, Sayfa Editörü İbrahim Başcı, Muhabirler Emre Özgül ve Salih Acıbadem, Sorgun'dan bilgiler aldı. Ayrıca Sorgun, sorulan soruları da yanıtladı.

2-2-067.jpg

METRODA SÜREÇ UZAYABİLİR

Sorgun, Konya'da yürütülen ve yürütülecek olan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Metro konusunun 100 günlük eylem planı içinde yer aldığını hatırlatan Sorgun, metro yatırımının kolay bir yatırım olmadığını aktardı. Metronun 1. ve 2. etabının ihaleye açık hale geldiğini kaydeden Sorgun, büyük yatırımların kısa sürede olmayacağını da kaydetti. Toplumun isteğine siyasilerin sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Sorgun, "Metro konusunda geri dönüş olmayacak. Vazgeçmeyeceğiz. Şuan bir ekonomik savaşın içindeyiz. Saldırı altındayız. Metro konusunda süreç uzayabilir. Biz, ekonomik savaşı kazanamazsak çok şeyimizi kaybederiz. Popülizm yapmayacağız. Hızlı Treni kim yapmışsa, metroyu da o yapacak. Metronun hayata geçirilebilmesi için çeşitli şartlar var. Metro, bir istikamette 1 saat içinde 15 bin yolcu taşımalıdır. Bunu bahane olsun diye söylemiyorum. Bir yatırım eğer şehre faydalıysa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arkasında durur. Faydasız ise popülizm yapmaz" şeklinde konuştu.

1 YIL KAZMA VURULMAZ

Karapınar'daki kömür rezervleri ile ilgili son durum hakkında da bilgiler veren Sorgun, Mevlana Çarşısı etrafında yapılması düşünülen çalışmalar konusuna da değindi. Karapınar'ın bir enerji üssü olduğunu söyleyen Sorgun, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Karapınar'da büyük bir kömür rezervi var. Fakat bunun enerjisi düşük. Çalışmalarımız devam ediyor, hala netleşmiş bir durum söz konusu değil. Mevlana Çarşısı konusuna da gelince esnafın bölgeden çıkmak istemediğine şahit olduk. Şartlar, yavaş yavaş olgunlaşacak. Ayrıca bu proje de bir ekonomik olgunluğa erişecek. Şuanda yapılacak bir şey yok. En az 1 yıl boyunca kazma kürek vurulmaz. Esnaf, 1 yıl rahat etsin fakat bölgenin de kalıcı olmayacağını bilsin."

2-4-037.jpg

İTTİFAK KONUSUNDA KARAR ALINMADI

Yerel seçimlere 7 ay kaldığını ve aksilik çıkmazsa seçimin tam zamanında yapılacağını belirten Sorgun, yerel seçimlerin; referanduma, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre daha yoğun geçtiğini ifadelerine ekledi. "Yerel seçimlerde aktörler çok ve hepsi yerel" diyen Sorgun, şunları kaydetti: "AK Parti seçimden seçime çalışan bir parti değildir. Sürekli kapımız açık, ışıklarımız 24 saat yanıyor. İttifak konusuna gelince de şunu söylemek isterim: ittifak milletin gönlünde olur. Nereye oy vereceğini bilir vatandaşımız. Seçmenimiz bilinçli. Herkes gündemi takip ediyor. Yapılan ittifaklar bazen tabanda düşünülenlerin tam tersi sonuçları doğurabilir. İttifaklar pazara kadar olmamalıdır. Kapılar kapanmış değil, parti üst yönetimleri de ittifak konusunda bir karar almış değil."   

NETİCEYİ ABD DEĞİL ALLAH TAKDİR EDER

1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra da Türkiye'nin baskı ve ambargolarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Sorgun, ağır sanayi hamlesi ile bu baskıların bertaraf edildiğini söyledi. Kritik zamanlar pozisyon almanın önemine değinen Sorgun, "Kötü komşu, ev sahibi yapar" ifadesini de kullanarak, "Türkiye, her anlamda belirli bir noktaya gelmiştir. Alay, hareket etti. Yıllardır, Türkiye olarak biz tohum ekiyoruz. Yerli silahlara öncelik veriyoruz. Avrupa'da en fazla büyüyen ülke olmamıza rağmen, notlarımız düşüyor. Bu ekonomik değil tamamı ile siyasi bir karardır. Papazı bahane ederek, ekonomik savaş açtılar. Papaz, 2016 yılından beri içerideydi, niye o zaman kimsenin sesi çıkmadı? Bize bir rol biçilmek isteniyor. Türkiye'nin bölgede yarı canlı olmasını istiyorlar. Teslim olacak halimiz yok. Önemli olan değişimi yönetebilmektir. Neticeyi ABD değil, Allah takdir eder. ABD, menfaatçidir. Tüm bunlar yaşanırken yabancılar, Türkiye'de yatırım yapmak istiyor" dedi.

DEVLET ARTIK ÜRETİM YAPMAYACAK

Kamu malında tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğunu aktaran AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, kamuda tasarrufa gidilmeye başlandığının altını çizerek, şöyle konuştu: "Araç alım ihaleleri, lojman yapım ihaleleri, kamu bina yapım ihaleleri durdurulmuş durumda. Tasarruf konusunda toplumsal bilincin önemini biliyoruz. Millet ne ise bürokrasi de odur. Kısa vadeli tedbirleri aldık. Siyaset, iklim oluşturur. Ekonomide, bilimde ve diğer alanlarda ılıman iklim önemli. Yatırım alt yapısı oluşturuluyor. Devlet, fabrika yapmaz. İstihdamı teşvik eder. Paketler açıklanıyor. Devlet, desteğini eksik etmiyor. Devletimiz obez olmamalı. Yine söylüyorum; devlet üretmeyecek sadece üreteni destekleyecek. Mesela Seydişehir Eti Alüminyumu özelleştirdik. Karşı çıkıldı, eylemler yapıldı. Şimdi daha fazla ihracat yapıyor. Kamu bilinci olsa bazı şeylerden korkulmaz. Taşeronlar çalışıyor, kamuya geçince tembelleşiyor. Aynısı Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da yapıldı. Bazı fabrikalar, özelleştirildi. Diğerleri de kademe kademe. Yılda 20 gün kampanya yapan Şeker Fabrikaları var."

SUDA DA TASARRUFA GİTMELİYİZ

Mavi Tünel projesi ile şehrin 4'te 3'üne içme suyu verildiğini de son olarak ifadelerinin arasına ekleyen Sorgun, şu bilgileri verdi: "İçme suyunun yanı sıra, sulama amaçlı da kullanılıyor. Mavi Tünel projesi bir hayaldi gerçek oldu. Tünelden herhangi bir enerji kullanılmadan su cazibe ile veriliyor. İhtiyaçları biliyoruz, dış kaynaklardan ovaya su getireceğiz. Yeni yeni imkânlar oluşturacağız. Ama su konusunda da tasarruf şart. Konya ve bölgesi en az yağış alan bölgelerdir.  Bu gerçek, hiç bir zaman akıllardan çıkarılmamalıdır. Tüm işlemler gerçekleştirilirken, doğal yataklar da korunacak. Enerjinin alternatifi var, suyun yok. Eğiste deresinden de bahsetmek istiyorum. Burası çok korkunç bir coğrafi alandı. Yüksek standartlı yol haline getirdik. Yılan gibi kıvrılan yollar vardı, iyileştirdik. İçeri Çumra'dan başlayarak, dereye kadar bölünmüş yol yapılıyor. Yapım aşamasının çoğu bitti. Ayrıca en yüksek viyadüğü inşa ediyoruz. Viyadüğün bazı ayakları en son noktaya geldi. Yeni tünel çalışmalarımız devam ediyor. Viyadük ile mesafe 5 kilometre kısalacak."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum