Kraft Yüksek Dereceli Memurlara Zam Vermemek İçin Çözüm Arıyor

Kraft Yüksek Dereceli Memurlara Zam Vermemek İçin Çözüm Arıyor

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti hükümeti, mahkemeden durdurma kararı gelmesine rağmen yüksek dereceli memurlara zam yapmama konusunda direniyor. KRV Başbakanı Hannelore Kraft, "Mahkeme kararı, açıklamasında bu konuda hareket alanları...

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti hükümeti, mahkemeden durdurma kararı gelmesine rağmen yüksek dereceli memurlara zam yapmama konusunda direniyor.

KRV Başbakanı Hannelore Kraft, "Mahkeme kararı, açıklamasında bu konuda hareket alanları da sunuyor." diyerek mahkemenin yasayı durdurmasına rağmen hükümete maaşlarda sosyal bir derecelendirme uygulanabileceği yönünde işareti verdiğini savundu. Kraft ayrıca, zam tarifinin işçilere verdiği zammın aynı şekilde memurlara da verileceği anlamına gelmediğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde meclis hukukçular komisyonu tarafından bu konudaki hareket alanının genişliğini bir komisyon çalışması ile hükümete sunması bekleniyor.

SPD-Yeşiller Koalisyon hükümetinin bu çalışmasına muhalefet partileri ise tepkili. Koalisyonun aslında bir arka kapı arayışında olduğunu söyleyen FDP lideri Christian Lindner, "SPD belli ki borç frenini by-pass etme arayışında." dedi. Anayasayı ihlal ederek daha fazla borçlanılması durumunda daha sert yaptırımların gelmesini isteyen Lindner, borçlanarak hükümet etmeye artık son verilmesini istedi.

KRV-CDU Genel Sekreteri Bodo Löttgen ise meclis içindeki anayasa komisyonunun SPD’nin kendi iç sorunlarını çözme makamı olmadığını vurgulayarak bu acizliğe rağmen sosyal demokratların hala kendi içlerinden başbakan Kraft’a alternatif bulamadığını söyleyerek başbakanın partisi tarafından tartışılmasını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.