'Köylerde İçme Suyu Yok, Ankara’da Tanıtım Günleri Yapıldı'

'Köylerde İçme Suyu Yok, Ankara’da Tanıtım Günleri Yapıldı'

BDP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Alparslan Kardan, "Bizim buradaki insanlarımız su içemiyor, Ankara'da 200 bin lirayı tanıtım için harcıyorlar. Sen önce bu insanlara su ver daha sonra git ilini tanıt. Ankara’daki hükümet bilse buradaki...

BDP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Alparslan Kardan, "Bizim buradaki insanlarımız su içemiyor, Ankara'da 200 bin lirayı tanıtım için harcıyorlar. Sen önce bu insanlara su ver daha sonra git ilini tanıt. Ankara’daki hükümet bilse buradaki 10 köyün suyunun olmadığını o tanıtıma ne diyecek?" dedi.

Muş İl Genel Meclisi, 2014 yılı yatırım programı ağustos ayının son toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve bir önceki tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile toplantı devam etti. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 2014 yılı yatırım programının yeniden görüşülmesi üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan BDP Grup Başkanvekili Alparslan Kardan tepki gösterdi.

Kardan, İl Encümen’in Muş’un tanıtımı için 200 bin lira aktardığını iddia ederek 10 köyün susuz olmasına rağmen yetkililerin duyarsız kaldığını söyledi. Köylerin içme suyunun olmadığı ve bunun üzerine Ankara’da tanıtım günlerinin yapılmasını sert bir dille eleştiren Kardan, şunları söyledi: "Bu tarımsal program yapılırsa ve idare isterse yapabilir. Daimi Encümen’de 200 bin lira Muş’un tanıtımına para aktarılıyor, bu insanların suyuna, köyüne ve hizmetine aktarılmıyor. Demek ki biz kendi insanımıza, halkımıza değer vermiyoruz. Sadece bir köy suyudur. Bizim buradaki insanlarımız bir su bile içemiyor. İsterlerse 200 bin lirayı Ankara’da harcıyorlar. Sen önce git bu insanlara su ver daha sonra git ilini tanıt. Ankara’daki hükümet bilse buradaki 10 köyün suyunun olmadığını o tanıtıma ne diyecek? İktidardaki Milletvekili peki ne söyleyecek. Hepimizde onu merak ediyoruz acaba ne diyecek."

'BIRAKIN BİR KÖYÜN ALT YAPISI OLSUN'

"İstendiğinde İl Encümenliğinin 300 bin lirayı bulamayacak mı?" diye soran Kardan, şöyle devam etti: "Tarımsal hizmetlerde belirilen işleri yapamayacak mı? Cari harcamada Vali Bey isterse 300 bin lira aktaramaz mı? Yazından beri bir milyona yakın arazi sattık. Daha geçen gün Devlet Demir Yolunun bulunduğu bölgede 400 bin liraya arsa satışı geldi. Bizim açığımızda 300 bin liradır. İyikomşu köyünde geçen sene altyapı noktasında pilot köy seçtik. Pilot köyler yapılsın dedik. Geçen yıldan beri programdadır ve bunu hayali yapmıyoruz ve 2014 yılında da programa alındı. Biz diyoruz ki İyikomşu köyü büyük olup ve suyu çoktur. Hemen yanından nehir geçiyor. Bizim ısrarımız oranın suyu ve alt yapısı olsun. Batıda altyapıyı bırakın birçok hizmeti yapılmıştır. Bırakın bari bizde bir altyapılı köy görelim. Muş’un herhangi bir köye teklif geldiyse yapılmasına hepimiz tarafız. Bizim sıkıntımız budur. Sayın Meclis Başkanı ve her iki grup başkanı hemfikir olup Vali Beyle görüşsün. Bu 300 bin kirayı hep beraber bulalım ve o çalışmayı başlatalım. Tahmini bütçemiz 1 milyon 200 bin liradır. 600 bin lira paramız var. Bu para ile ne yapacaksın. Tahmini bütçe yapmışız ama ne almışız. Programdaki bazı köyler var ama yapılmıştır. Bütçede olan programda yapılan köyler var. Biz gönderiyoruz ve geri geliyor. Bizi burada saymıyorlar. Halkın iradesini saymıyorlar ve biz boşuna geliyoruz."

"BİZİM İÇİN HİÇBİR KÖYÜN BİR BİRİNDEN FARKI YOK"

BDP’li Kardan’ın yaptığı açıklama üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim, "Gerçekten hizmet yapmak insana sevinç ve gurur her şey mutlu ediyor. Hepimiz yerelde bu memlekete hizmet etmek için varız. Ne kadar hizmet yaparsak o kadar halkımızın sevgisini ve desteğini alırız. Bu meclisin çok büyük işler başardığını ve büyük hizmetler yaptığını biliyoruz. Devletimizin büyük bütçelerle son dönemde özel idareleri, yerelse desteklediği politikalarda büyük paralar gönderiyor. Anımsamayacak derecelerde destekler veriyor. Biz meclis olarak programımızı yapıyoruz. Biz diyoruz ki program hazırlarken daha önceki arkadaşlarımız bilirler Tarımsal şube için şu kadar para, maaşlar için bu kadar ve her birimin bütçesini biz yapıyoruz. Şimdi yaptığımız bir bütçenin fazlasını yaptığımız zaman işler sarpa sarıyor. Elbette yapalım ve yedek programa alalım ama programımız aksamasın. Şu anda AK Parti ve BDP grubu adına değil. 4 aydır Tarımsal Şubenin işleri sekteye uğrar gibi duruyor. Bu tabi ki bizi zor durumda bırakıyor ve insanımıza biz yapamadık mı diyeceğiz? Benim her iki grubun olumsuz düşüneceğine inancım yok tabi ki olumlu bakacağız. İyikomşu’nun ihtiyacı varsa onu da yapalım ama programımızda tarımsal şubenin programını yapalım ve diğerini de yapalım. Hiçbir şeyin yapılmaması bizi zor durumda bırakacaktır. Gelecek olan insanlara hizmet noktasında zor bırakacaktır. Benim talebim ana konuları çıkaralım yedekte ve ekte olacak şeyleri de daha sonra değerlendirelim. İyikomşu’lar da Üçevler’de bizim. Hizmet hizmettir ve hep beraber ele verelim ve sıkıntı olmasın." şeklinde açıklama yaptı.

"PROGRAMIN GERİ GÖNDERİLMESİ HEPİMİZİ ÜZMÜŞTÜR"

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya da şunları söyledi: "Fazla bir bütçe gitmiyor ve 200 bin lira aktarsak zaten sorun çözülüyor. Bu 200 bin lira da Vali Bey ve mecliste borçlanabiliyor ve en azından kaynak bulabiliyoruz. Biraz vicdanlı olmamız gerekiyor. Sadece onun için tüm köyleri yakmanın anlamı yok. Programın 6 aydır geri gidip gelmesi hepimizi üzmüştür. Tek ricamız İyikomşu köyünü tekrar asile alıp ve o şekilde gönderiyoruz. Gerekirse buna Vali ve Meclis’te para bulabilir." Yapılan konuşmalardan sonra İyikomşu köyü programda asile alınmasına karar verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.