Kötü yönetim kötü ekonomi!

Kötü yönetim kötü ekonomi!

Yönetimsel beceriksizliğin ülke ekonomisini perişan ettiğini söyleyen YENİAD Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Özgür, “Kimse kusura bakmasın ama artık ülkede yatırım yapmak enayilik görülüyor. Türkiye'de iş yapabilmek, günden güne zorlaşıyor” dedi

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği (YENİAD) Konya Şubesi tarafından, Bayır Diamond Otel'de “Gazeteciler ve Yazarlar ile iftar buluşması” programı düzenledi. Gerçekleştirilen iftar programına YENİAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özgür'ün yanı sıra; YENİAD Konya Şube Başkanı Ahmet Büyüktermiyeci, Saadet Partisi Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Meram Eski Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, Karatay Eski Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, derneğin yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partililer ve basın mensupları katıldı.

YATIRIM YOK PARADAN PARA KAZANMA VAR!

2-2-078.jpg

YENİAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özgür, iş adamları ve yatırımcıların, bir iş yapmadan önce faaliyet gösterecekleri yer ile ilgili birtakım ön araştırma yaptıklarını belirtti. Bu ön araştırmanın yapılacak yatırımın başarılı olabilmesi adına büyük önem arz ettiğini dile getiren Özgür, Türkiye'nin yatırım konusunda harika bir ülke olduğunu ifade etti. Ülke olarak önemli bir coğrafyaya sahip olduğumuzun altını çizen Özgür, “Dünya haritasını önümüze koysak yukarıdan aşağıya, sağdan sola bir çizgi çeksek neredeyse Türkiye'nin dünyanın tam merkezi olduğunu rahat şekilde görebiliriz. Tarihi mirasımız da var. Ümmete liderlik yapmış, imparatorluk kurmuş, asırlar boyu 3 kıta, 7 denize hükmetmiş ve dünyaya adalet dağıtmış bir ecdadın nesliyiz. Ülke topraklarımız tarım konusunda da çok verimli. Bütün ürünler neredeyse yetişiyor. Son derece zengin yer altı madenlerimiz var. Dünyadaki mermer rezervinin yüzde 25'i bizde. Su kaynakları bakımından çok zenginiz. Genç iş gücümüz var. Böylesine avantajların bulunduğu ülkemizde yatırım, ticaret ve iş yapmak son derece zevkli, kazançlı ve güzel olması gerekiyor” şeklinde konuştu. Oysa gelenin süreçte ülkede anlatılanların ve beklentilerin tam tersinin yaşandığına vurgu yapan Özgür, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde iş yapmak zor, her geçen gün de zorlaşıyor. İnsanlarımız, tüccarlarımız artık yatırım yapmıyor. İnsanlar, kolay yoldan kazanmanın, paradan para kazanmanın hesabını yapıyor. Yatırım yapmak, ticari alanda faaliyet göstermek neredeyse kimse kusura bakmasın ama artık enayilik olarak görülüyor. Sistemsel sorunlarımız var. Yönetimsel sıkıntılar, yanlışlar ve beceriksizlikler de buna eklendi mi iş, içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Türkiye'de artık iş adamı olmak da çekilmez hale geldi.”

CEMİYETLER ZİHİNSEL OLARAK ÇÖKTÜ!

2-3-053.jpg

YENİAD Konya Şube Başkanı Ahmet Büyüktermiyeci de yakın dönemde gerçekleşen 24 Haziran genel seçimleri ve 31 Mart Mahalli İdareler seçimi sebebiyle ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını, derneğin Konya şubesini bu sebepten ötürü basına yeni tanıtabildiklerini söyledi. “Ülkemizde insanlarımızın ve cemiyetlerin zihniyet olarak savrulduğu, asli vazifelerini yitirip, insani ve milli değerlerden uzaklaştığı, ahlak ve maneviyatın çöktüğü bir dönemi yaşıyoruz” diyen Büyüktermiyeci, şunları kaydetti: “Yeniden Milli Görüş klasikleri ile insanlarımızı, bütün dünyayı kuşatmak gibi bir görevimizin olduğunun farkındayız. Küresel sömürü düzeninden kurtularak, hakkı üstün tutan bir dünya düzeninin kurulması adına YENİAD olarak çalışmalarımıza başladık. Konya'nın seçkin iş adamlarından oluşan derneğimizle ticaret ve sanayi alanlarında memleketimize katma değerli ürün üretmeye yönelik çalışmalarda bulunacağız. Bu çalışmalarda basın mensuplarını da yanımızda görmek bize güç verecektir. İslami, insani ve vicdani değerlerin hakim olduğu bir dünyayı inşallah kuracağız.”

EMRE ÖZGÜL

 

Foto altı:

Mehmet Ali Özgür

Ahmet Büyüktermiyeci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum