Kötü kokulu poşet ve ambalajlar yasaklandı

Kötü kokulu poşet ve ambalajlar yasaklandı

Büyükşehir Belediye Meclisince alınan bir karar gereği, çevre ve insan sağlığını tehdit eden, geri dönüşümle elde edilmiş mat renkli, kötü kokulu poşet ve ambalaj ürünlerinin Konya'da artık kullanımına izin verilmeyeceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ''işe yaramaz'' diye atılan her türlü plastik malzemenin toplanıp geri dönüşümle poşet haline getirildiği belirtildi. Çöpe atılan plastik malzemelerin içinin mikroorganizmaların en iyi üreyebileceği yerler olduğu ve gıda ile bulaşmış poşetlerin, çöplüklerde adeta bir mikrop üretme merkezi olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
''Çöpteki poşetlerde mikroorganizmaların yaşaması ve gelişmesi için her türlü besin maddesi, nem, ısı gibi etkenler mevcuttur. Mikroorganizmalar sadece kendileri üremekle kalmaz, poşetin florası sebebiyle aflotoksin gibi mikrotoksinleri salgılar. Salgılanan bu toksinler 3 bin derecede dahi etkisiz hale gelmezler. Çöplere atılan atık ne kadar temiz olursa olsun, çöplüğe atılması kirlenmesi için yeterlidir. İşte geri kazanımla üretilen poşet ve ambalaj ürünleri bu malzemelerle yapılmaktadır.'' Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı kararla, çevre ve insan sağlığı açısından zararlı olan, atık plastiğin geri dönüşümüyle elde edilen mat renkli, kötü kokulu poşet ve ambalaj ürünlerinin kullanımına izin verilmeyeceğinin ifade edildiği açıklamada, Zabıta ekiplerince yapılacak denetimlerde söz konusu ürünlerin kullanımının tespit edilmesi durumunda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum