Kösemusul: Yerli Otomobile En Hazırlıklı İl Sakarya

Kösemusul: Yerli Otomobile En Hazırlıklı İl Sakarya

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Mahmut Kösemusul, yerli otomobile en hazırlıklı ilin Sakarya olduğunu söyledi. Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın 2020 yılına kadar yerli otomobilin...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Mahmut Kösemusul, yerli otomobile en hazırlıklı ilin Sakarya olduğunu söyledi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın 2020 yılına kadar yerli otomobilin yollarda olacağını açıkladığını hatırlatarak, Sakarya’nın yerli otomobil için en hazırlıklı ilin Sakarya olduğunu belirtti. Kösemusul, "Biz hazırız. Yüz yıllık otomotiv öykümüzle, ustalaşmış işgücümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz." dedi.

Otomotiv endüstrisinde lojistik konumun hayati önem taşıdığını kaydeden Kösemusul, Sakarya’nın bu avantajları taşıyan yer olduğunu vurguladı. Kösemusul Sakarya'nın avantajlarını şöyle sıraladı: "Diğer pazarlara yakınlığı ve lojistik imkânları Sakaryamızı üretim yapılacak bir yer haline getiriyor. 3 saatlik uçuş mesafesinde en az 7 trilyon Euro pazar payına ulaşabiliyoruz. Sanayi hareketliliği ve lojistik önemle hayata geçirilen çalışmalar neticesinde Sakaryamızda Karasu Limanı ve Hızlı Tren gibi lojistik yatırımlar devam etmektedir. Sakarya’nın enerjisi ve büyüme rakamları ortadadır. Kara, hava, deniz, demiryolu. Tüm ulaşım kombinasyonlarının sürece dâhil olacağını bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Sakarya’nın otomotiv ısrarının altında yatan nedenlere dikkat çeken Başkan Kösemusul, bunları şöyle açıkladı: "Her şehir, kendi avantajlarının üzerine gider. Bunları geliştirmeye, bunlara stratejik boyut katmaya çalışır. Şehrimizin zaten temel dinamiklerinden olan ve organik yapısı gereği devamlı büyüyen, genişleyen yeni ve doğal uzantılarla kendine farklı alanlar açan otomotiv sektörüne odaklandık. 100 yıl önce Türkiye’nin en iyi tahta arabaları burada üretiliyordu. Cumhuriyetin yüz akı en modern tarım makineleri Sakarya’da üretiliyor. Makine ve motor konusunda uzmanlaşmış Türkiye çapında ustalarımız var. Otoyol firmasının mazisi 60 yılı aşıyor. Otomotiv olarak baktığımızda, Sakarya son yirmi yılda dünyaya entegre oldu. Dünyada sıfır hata ile araçlar üreten tek şehir, bizim şehrimiz. Milli tankımız, milli trenimiz Sakaryamızda üretiliyor. Savunma araçları Sakaryamızda üretiliyor. İşte biz Sakaryamızın geleceğini otomotivde görüyoruz."

Kararlı bir şekilde yatırımcıya hazırlık çalışması yaptıklarını dile getiren Kösemusul, oda bünyesinde Otomotiv Sanayicileri Çalışma Grubu oluşturduklarını bildirdi. Ferizli ilçesi Seyifler Bölgesi’ndeki 4 bin 500 dönümlük alanda Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Kösemusul, "Ferizli’deki alan otomotiv ihtisas OSB için oldukça uygun ve avantajlı. TAYSAD Otomotiv Sanayi Bölgesi ile fizibilite çalışmalarımızı paylaştık. Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz otomotiv ana sanayi ve tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacaktır." dedi.

Yerli oto oluşumunda yer alacak babayiğitlere de seslenen Başkan Kösemusul, "Yüz yıllık otomotiv öykümüzle, ustalaşmış işgücümüzle ve gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otoya en hazır il, bizim şehrimiz. Evet, Sakarya bir otomotiv üretim üssü olmalıdır. Bu istikamette heyecanımızı asla kaybetmeden gayretli çalışmalarımızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.