Koruyucu aileler Karatay’da buluştu

Koruyucu aileler Karatay’da buluştu

Karatay Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, koruyucu ailelerin öneminin vurgulanması ve desteklenmeleri amacıyla koruyucu aileleri bir araya getirdi.

Şenlik havasında düzenlenen program Şehir Parkı’nda gerçekleştirildi. Programda koruyucu aileler ve çocuklar hem piknik yaptı hem de doyasıya eğlendi.

AİLELER VE ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİ

Koruyucu ailelerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaları ve çocuklarının eğlenceli bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen şenlikte çeşitli oyunlar, palyaço gösterileri ve eğlenceli aktiviteler yer aldı.

Koruyucu aileler, programı düzenleyen Karatay Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

KONYA YÜKSEK BİLİNÇ VE DUYARLILIK GÖSTERİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, programı geleneksel hale getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. Abdullah Neşeli, koruyucu aileliğin önemli bir kurum olduğuna dikkat çekerek Konya’nın, koruyucu aile olma konusunda gösterdiği yüksek bilinç ve duyarlılıkla örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Abdullah Neşeli, “Sosyal sorumluluk projemize 2012 yılından beri devam ediyoruz ve bugün ilimizde 291 ailemiz bulunuyor. 320’nin üstünde çocuğumuz koruyucu ailelerimize emanet edildi. 2024 yılı içerisinde güzel bir çalışma yürüterek bizlere belirlenen 50 kontenjanın 47’sini bugün itibari ile doldurduk. Nüfusa orana baktığımızda Türkiye’deki ilk il içerisindeyiz. Hedefimiz 50’ydi ama biz bu hedefimizin üzerine çıkmak istiyoruz. Böyle etkinlikler ailelerimizin dikkatini çekerek birer gönül elçisi olmalarına katkı sağlayacaktır. Herkesin kendi ailesiyle mutlu bir şekilde yaşamasını temenni ediyoruz ama ihtiyacı olan çocuklarımıza da toplum olarak sahip çıkmalıyız. Konya bu noktada çok duyarlı bir şehir. Şehrimize, bizlere sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza da bu etkinlikleri geleneksel hale getirdiği için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KORUYUCU AİLELERİMİZ TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

Koruyucu Aile Buluşmasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; bu buluşmayı çok önemsediklerini aktardı.

Koruyucu ailelerin çocuklara verdikleri sevgi ve destekle toplum için önemli bir görev üstlendiklerini vurgulayan Hasan Kılca şöyle devam etti; “Çocuklarımızın sevgiyle ve şefkatle büyümesine destek olan tüm ailelerimizi tebrik ediyorum, iyi ki varsınız. Şehrimizdeki her türlü ihtiyaçların giderilmesi amacıyla birçok faaliyet yürütüyoruz ama en önemsediğimiz faaliyetlerden birisi de her yıl yapmakta olduğumuz Koruyucu Aile Buluşması. Bu buluşmayı artık geleneksel hale getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız 2021 yılında 30 Haziran’ı “Koruyucu Aile Günü” olarak ilan etti. Karatay Belediyesi olarak biz de bu buluşmaların devamlılığını sağlamak için desteklerimizi sunuyoruz.”

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ

Hasan Kılca, kurum ve kuruluşlarla olan iş birlikleri ile önemli hizmet ve yatırımlara imza attıklarını dile getirerek; “Çocuklarımızın her alanda iyi yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışıyor onlara destek veriyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle de birçok ortak projemiz var. Bunlardan bir tanesi de bu programdı. Yine büyük yatırımlarımızdan biri olan Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi kısa bir süre içerisinde açacağız. Türkiye’nin en büyük Konya’nın ilk olma özelliği taşıyan Engelsiz Yaşam Merkezimiz ailelerimize destek olacak” şeklinde konuştu.

AİLELERİMİZ ÇOCUKLARIMIZA SEVGİ DOLU BİZ YUVA SAĞLIYOR

“Ailelerimiz, çocuklarımıza sevgi dolu bir ortam sağlıyor” diyen Konya Vali Yardımcısı Fatmagül Dalmış ise; “Hepimizin topluma karşı görevleri var. Türk milletinin birer ferdi olarak bu görevleri ve sorumlulukları üstleniyoruz. Bu noktada koruyucu ailelerimiz yarınları şekillendirme noktasında bizlerden birkaç adım daha öne çıkıyor. Koruyucu ailelerimiz evlerini, gönüllerini çocuklarımıza açarak onlara sıcak bir yuva ve sevgi dolu bir ortam sağlıyor. Ailelerimizin her birini üstlendikleri bu kutlu görevden ötürü tebrik ediyorum. Karatay Belediye Başkanımıza da bu programı geleneksel hale getirip ev sahipliği yaptığı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu sahiplenme çok önemli” dedi.

HABER MERKEZİ





Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.