Korkulu Rüyamızın Sigortası Dask

Korkulu Rüyamızın Sigortası Dask

Korkulu Rüyamızın Sigortası Dask

Hepimizin korkulu rüyası olan deprem, geçmişte maddi olarak büyük zararlar verdiği için uzun zamandır yaptırdığımız zorunlu deprem sigortası sorusunun cevabıdır. Zorunlu deprem sigortası ile depremin yarattığı yangın, infilak ve yer kayması dahil sigortalı binalarda ve temellerinde doğrudan oluşabilecek maddi zararlar, DASK tarafından teminat altına alınır.

18 yıl önce yürürlüğe giren Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında ortak yerler ve bağımsız bölümler yer alır. Ayrıca tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi arazi ve arsalar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binalar içinde yer alan ofis, ticarethane, büro gibi bağımsız bölümler, doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler yaptırmak zorundadır. Deprem sigortasının sigorta prim tutarının üç faktör belirlemektedir. Bu faktörler arasında binanın bulunduğu deprem risk bölgesi, binanın yapı tarzı ve meskenin brüt yüzölçümü yer alıyor. Ülkemizin riskli deprem bölgesinde olmasından dolayı devlet tarafından yapılan kanuni düzenlemelerle zorunlu hale getirilmiş bir sigorta türüdür. Konutlarda depremin neden olacağı maddi zararların tazmin edilmesini sağlamaya yönelik oluşturulan bir sigorta sistemi olan dask sayesinde tazminat miktarının yasa ve poliçe hükümlerine göre tespit edilmesinden sonra ödeme yapılır. Doğal Afet Sigortaları Kurumu, sigorta bedelini aşmamak kaydıyla kesinleşmiş olan tazminat miktarını en geç bir ay içinde hak sahibine ödemek zorundadır. Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için bazı belgeler gerekmektedir. Sigortalının adı, telefon numarası, vergi kimlik numarası, sigorta ettirenin vergi kimlik numarası, sigortalanacak binanın açık adresi ile ada, pafta, parsel, sayfa numarasından oluşan tapu bilgileri, inşa yılı, yapı tarzı, toplam kat sayısı, hasar durumu, evin brüt yüzölçümü ve mekanın kullanım şekli gerekmektedir. Generali Sigorta internet sitesinden kullanıcılar konu ile ilgili detaylı bilgiye sahip olabiliyor. Zorunlu Deprem Sigortası, mülk sahibi olan her insanın yapması gereken bir sigorta türüdür.

Generali Sigorta, kullanıcılara bu konuda destek olmaktadır. Maddi ve manevi mülklerini koruma altına alan şirket, kullanıcıların bütçeleri dahilinde yardımcı olmaktadır. Kullanıcının araştırması sonrasında gerekli bilgiyi bulabileceği internet sayfası Generali Sigorta’dır.            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.