Kooperatif Girişimciliği Eğitimi Başladı

Kooperatif Girişimciliği Eğitimi Başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile Alman Kooperatifleri ve Raiffeisen Konfederasyonu (DGTV) Türkiye Temsilciliği’nin işbirliğinde düzenlenen ‘Kooperatif Girişimciliği Eğitim Programı’ Nevşehir’de başladı....

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile Alman Kooperatifleri ve Raiffeisen Konfederasyonu (DGTV) Türkiye Temsilciliği’nin işbirliğinde düzenlenen ‘Kooperatif Girişimciliği Eğitim Programı’ Nevşehir’de başladı.

Nevşehir merkezde bulunan bir otelde yapılan ve 2 gün sürecek olan eğitim programının açılış töreninde konuşan Nevşehir Ticaret Müdür Vekili Tuncer Başbozkurt, kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini artırarak kaliteli yönetim anlayışını yerleştirmek amacıyla Kooperatif Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı Eğitimlerinin(KOOP-GEP) uygulamaya konulduğunu söyledi.

Başbozkurt, KOOP-GEP projesinin Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanan 'Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan kooperatiflerin kuruluş ve işletilişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirerek kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçladığını belirtti.

Boşbozkurt, eğitim programından kooperatif ortakları ile kooperatiflerde yönetici, denetici veya personel olarak çalışmış ya da çalışmak isteyen, en az ilkokul mezunu olanların yararlanabileceklerini kaydetti.

    Projenin açılış törenine, Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley, DGRV Türkiye Temsilcisi İfakat Gürkan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri, Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Ticaret Müdür Vekili Tuncer Başbozkurt, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve kooperatif temsilcileri katıldı.

    Eğitim programında konuşmaların ardından katılımcılara girişimci ve girişimcilik, girişimci olmanın güçlükleri, iş kurmak ve iş planının hazırlanması, dünyada ve Türkiye’de kooperatifçilik, kooperatif tanımı, başarılı kooperatif örnekleri gibi konularda eğitim veriliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.