Konya'ya güvendiler

Konya'ya güvendiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Unilever ailesine teşekkür ederek, “Hakkımızda atılan onlarca kötü küresel manşetlere rağmen, yatırım yapmayı ihmal etmediler. Bize güvendiler” dedi.

Unilever Konya Ev ve Kişisel Bakım Ürünleri Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Yakup Canbolat,   Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız,AK Parti Konya Milletvekilleri Uğur Kaleli ve Mehmet Babaoğlu, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Unilever Ceosu Paul Polman, Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur,  Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE'Yİ YATIRIMA LAYIK GÖRDÜLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Unilever ailesine Konya'ya bu yatırımı yaptıkları için müteşekkir olduklarını söyledi. Şimşek Unilever'in 5 binden fazla insana iş ve aş sağladığını hatırlattı. Şimşek, ülkenin aradığı ve ciddi şekilde destek verdiği yatırım türlerinden biri olarak gördü. Son dönemde yaşanan sıkıntılara rağmen, Türkiye'nin yapısal reform içinde olduğunu dile getiren Şimşek, “Küresel ekonomi toparlanıyor. 8 yıldır ilk kez büyümeye ilişkin beklentiler olumlu oldu. Beklentiler daha olumluya döndü. Son yıllarda iç ve dış şoklarla karşı karşıya kaldık ve direnç gösterdik. Ekonomimiz iyi performans gösterdi. Son 15 yılda yüzde 5.7'lik bir büyüme gösterdik. Türkiye, büyümesini yüzden 200'lere çıkardı. Bize yönelik algılar olumsuz. Yanı başımızda meydana gelen gerginliklerin bunda katkı payı var. Hakkımızda atılan onlarca kötü manşetlere rağmen, yatırım yapmayı ihmal etmediler. Bize güvendiler. Çok önemli reformların yapılacağı dönemlerin başındayız. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olmaya devam edeceğiz. Geriye gitmiyoruz, önümüze bakıyoruz. Kalkınma ile demokrasi at başı gider. İstikrarı kalıcı hale getirmeliyiz. Bu da tek başına yetmez. Reformlarla desteklenmeli” dedi.

YABANCI YATIRIMCILARI DESTEKLEYECEĞİZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Avrupa Birliği standartlarında bir patent yasalarının olduğunu ifade etti. Hem yabancı yatırımların hem de yerli üreticilerin haklarını koruduklarını kaydeden Özlü, şunları kaydetti: “Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın önü açık. Türkiye'nin teknoloji üretimi konusunda yaptığımız en büyük reform TÜBİTAK yasasıdır. Bakanlar Kurulu'ndan geçti, genel kurul aşamasında. Türkiye'de teknoloji üretim faaliyetlerini tek bütçede toplayacağız. Üretim reform paketi de önemli. Sanayici ve iş adamlarımız ile çok defa konuştuk. Bunları değerlendirdik. En son Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda 2 kez toplantı yaptık. Hayata geçirmek için sayılı günler kaldı. Üreticiyi destekleyip, sanayicimizin gelişmesini sağlayacağız. Dünyada önemli gelişmeler var. Gelecek yıl bakanlık bütçemize bir fon ayarlayacağız. Yatırımın hayırlara vesile olmasını diliyorum. AR-GE merkezlerinin kurulmasını istiyoruz. Yabancı yatırımcılarımızın da AR-GE yatırımı yapmasını arzu ediyoruz. Kendilerini teşvik edip, destekleyeceğiz.”

KONYA'YA TEDARİK KÖYÜ KURDUK

Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur de şöyle konuştu: “Gebze'de kurulu üretim tesisimizi, Türkiye'nin kalbine taşımaya karar verdik. İş ortaklarımız, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımızla böyle bir yola çıktık. Sonunda hayalimiz olan bu çalışmayı gerçekleştirdik. 350 bin Euro değerinde dev bir ekosistem kurduk. Dünya standartlarını kurduğumuz ekonomik sistem ile yükselttik. 4 Unilever üretim tesisi, 2 şişe üretim tesisi, 1 dolum tesisi, 1 mega depolama merkezi ve 1 hem madde lojistik merkezi olmak üzere toplamda 9 tesis ile Konya tedarik köyünü kurarak, başarıya imza attık.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum