KONYASPOR’DA  TARİHİ DEĞİŞİM

KONYASPOR’DA TARİHİ DEĞİŞİM

*Atiker Konyaspor’da Başkan Hilmi Kulluk ve yönetimi göreve geldiğinden bugüne kadar birçok konuda yaptığı icraatlarla dikkat çekti.

*Atiker Konyaspor’da Başkan Hilmi Kulluk ve yönetimi göreve geldiğinden bugüne kadar birçok konuda yaptığı icraatlarla dikkat çekti. Kulluk ve ekibi yaptığı çalışmalarla takdir kazanırken son olarak olağanüstü genel kurula giderek tüzük değişikliği gerçekleştirilecek. Ayrıca  kalıcı bir divan oluşturulacak ve bu divan yönetimden ciddi manada hesap sorabilecek.

*Kısa sürede başarılı imza atan ve atmaya devam eden Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk, Kulüple ilgili birçok konuda açıklama yaptı. Kulluk kulübün borçları, işleyişi, sponsorluklar, Anadolu Selçukspor,  basketbol ve daha birçok konuda bilgilendirmede bulundu. Kulluk, Atiker’le devam etmeyi arzuladıklarını ve bu konuda görüşmeler yapılacağını söyledi.

  

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ VE DİVAN OLUŞTURULMASI  

Atiker Konyaspor’da Başkan Hilmi Kulluk göreve geldiğinden bugüne birçok konuda yaptığı icraatlarla dikkat çekti. Kulluk yaptığı çalışmalarla takdir kazanırken son olarak olağanüstü genel kurula giderek tüzük değişikliği gerçekleştirilecek. Ayrıca  kalıcı bir divan oluşturulacak ve bu divan yönetimden ciddi manada hesap sorabilecek. Başkan Kulluk Konyaspor Kulübü Dernek tüzüğünün toplama olduğunu ve baştan sona düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak İstanbul ve Konya’daki avukatların bunun üzerinde çalıştığını ve sona gelindiğini ifade etti.  Konyaspor’da Başkan Hilmi Kulluk, şu ana kadar kulübün daha iyi sağlıklı bir yapıya ulaştırma adına önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirtirken, yeniden göreve seçileceklerine olan inancının tam olduğunu söyledi. Konyaspor’da delege sayısının da 550’yi geçtiği açıklandı. Bu sayının genel kurula kadar daha artacağı kaydedildi.

GERÇEK MANADA MALİ DİSİPLİN UYGULANIYOR

Atiker Konyaspor’da önceki dönemlerde bahsedilen mali disiplin kavramı Hilmi Kulluk yönetiminde tam manasıyla uygulanıyor. Kulluk ve yönetimi görevi yaklaşık 47 milyon lira borçla devralırken  bu borç  kur farkı ve gecikme faizleriyle  31 milyonluk bir külfet daha eklendi.  Ancak Kulluk ve yönetimi  yapılan sıkı mali çalışma ve hesaplamalarla   yaptığı tasarrufla borç miktarını azalttı ve yaklaşık 11 milyon liralık kara geçildiği vurgulandı  Atiker Konyaspor’un sezon sonu borç miktarının yaklaşık 67 milyon lira olması tahmin ediliyor  Bu borç miktarı, takımın ligdeki performasına göre ya artacak ya da düşecek.

BANKALARDAN 35 MİLYON DESTEK ALINDI

Atiker Konyaspor yönetimi, bankalardan ne kadar destek alındığı noktasında da bilgi verdi. Yeşil-beyazlı yönetim, mevcut yapıyı sürdürmek adına 35 milyon destek aldı. Önümüzdeki sezonun toplam gideri ise 122 milyon lira olarak tahmin ediliyor. Şu an için gelir-gider dengesinin olumlu yönde ilerlediği, kulübün ekonomik anlamda sağlıklı bir yapıya kavuşturulması adına yoğun mesainin verildiği kaydedildi. Konyaspor'un toplamda yabancı oyuncu maliyetinin 11 Milyon Euro olduğu açıklandı. Tüm yerli oyuncularla TL üzerinden anlaşma yapıldığı ifade edildi.

SPONSORLUKLAR

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk sponsorluklar ve reklamlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.  Kulluk, Arya Reklam firması ile 2021 yılına kadar eski yönetimin yaptığı bir anlaşmanın bulunduğunu ve bu firmanın yapılan her sponsorluk ve reklam anlaşmasından yüzde 10 pay aldığını ifade etti.  İsim sponsoru Atiker  ile 3+2 yıllık sözleşmenin 3 yılının ay sonunda biteceğini belirten Başkan Kulluk 2  yıllık opsiyon hakkının

Atiker firmasında olduğunu kararı onların vereceğini ifade etti. Başkan Hilmi Kulluk yönetim olarak Atiker firması ile yola devam etmek istediklerini de söyledi. Ay sonuna kadar Atiker net cevabını verecek. Yıllık 3,5 milyon TL. Anlaşma gereği bu paranın yüzde 10'u Arya Reklam firmasına gidecek. Eski yönetim ile Arya Reklam arasında yapılan sözleşmemenin bozulması halinde ise Konyaspor kulübünün 5 milyon tazminat ödemesi gerekiyor.

ANADOLU SELÇUKSPOR

Atiker Konyaspor’un pilot takımı konumunda bulunan Anadolu Selçukspor hakkında da görüşlerini belirten Başkan Hilmi Kulluk kulübün bir getirisinin olmadığını tamamen Konyaspor’a bağımlı olduğunu ifade etti. Kulluk: "2012'den beri Anadolu' Selçukspor'dan 40 oyuncu gelip geçmiş. Sadece 2 oyuncu yetişti. Bir şeye bakarken getirisine götürüsüne bakmak lazım. Anadolu Selçukspor dipsiz bir kuyu oldu. Masrafı çok. Ben devam edersem kulübün yapısı değişecek"  ifadelerini kullandı.  

BASKETBOL VE AMATÖR BRANŞLAR

Atiker Konyaspor Hilmi Kulluk yönetiminde spor kulübü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.  Kulluk ve yönetimi Atiker Konyaspor bünyesinde bir çok amatör branşı da faaliyete geçirdi.  Bununla birlikte Basketbol 1. Liginde oynayan Selçuklu Basketbolu bünyesine katarak Konyaspor Basketbol  adıyla kulübe farklı bir branş daha kazandırmış oldu.   Atiker Konyaspor şuana kadar  toplam 10 amatör branşta 387 lisanslı sporcu ve 24 antrenör ile faaliyet gösteriyor.  

FERHAT TÜRKOĞLU 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum