Konyaspora golcü yetişiyor

Konyaspora golcü yetişiyor

Alt yapıdan bir çok oyuncunun yıldız olduğu Konyasporda yeni yıldızlar yetişmeye devam ediyor

Geçtiğimiz sezon yaşanan transfer yasağı nedeniyle alt yapıdan bir çok oyuncunun yıldız olduğu Konyaspor’da yeni yıldızlar yetişmeye devam ediyor. Geride kalan sezonda gol yollarında sıkıntı çeken yeşil-beyazlı takım alt yapısında bir gol makinesi bulunuyor. 19 yaşındaki Serkan Abaz Konyaspor alt yapısında attığı gollerle U19 takımının Türkiye Şampiyonasında büyük pay sahibi oldu. Genç golcü en büyük hedefinin Konyaspor’un vaz geçilmez oyuncuları arasında olmak olduğunu söyledi. Abaz henüz yolun başında olduğu futbola başlama hikayesini ve şampiyonluk öyküsünü anlattı.

ÖMER ALİ’NİN TAVSİYESİ İLE BAŞLADIM

Serkan Abaz mahallede arkadaşları ile futbol oynarken Ömer Ali Şahiner tarafından Karabağ Gençlerbirliği kulübü ile tanıştığını ifade etti. Abaz, “ Ömer Ali Şahiner mahalleden arkadaşım onunla birlikte futbol oynarken Karabağ Gençlerbirliği takımında lisanslı olarak futbol oynuyordu. Onun tavsiyesi ve hocam Niyazi Yıldırımın desteği ile 2004 yılında lisanslı olarak futbola başladım. 4 Yıl burada futbol oynadım. Burada Konyaspor’dan Mesut Erçetin hocam beni görmüş. Niyazi Yıldırım hocamla görüşerek beni Konyaspor’a transfer etti. futbola Konyaspor’da başalamak istemiştim ancak transfer olmak daha güzel oldu benim için. Konyaspor’a geldikten sonra çeşitli kategorilerde oynadım.U18 Kategorisi Akdeniz Grubunda Türkiye finalleri dahil 22 maçta 12 gol atarak gol kralı oldum. Bu yıl U19 Liginde de 28 maçta 36 gol attım. U19 Liginde Türkiye Şampiyonu olduk. Çok zorlu maçların ardından Türkiye Şampiyonluğu yaşamak tarif edilmez duygular yaratıyor insanda. Takımda Yunus Kireş ile birlikte kaptanlık yaptım. Çok zorlu maçlar oynadık bu maçlardan birisi de Göztepe maçıydı. Bu maçın benim için önemi çok büyük. Bu maçta kesinlikle galip gelmemiz gerekiyordu. Aksi takdirde Türkiye Şampiyonası Finallerine gidemeyecektik. 88. dakikaya kadar maç 0-0 devam etti. ben bu dakikada bir gol atıp takımımın kazanmasını sağladım. Attığım bu golle finallere kaldık ve daha sonrada Türkiye Şampiyonu olduk. Bu gol benim şuana kadar yaşadığım futbol hayatımda attığım en anlamlı gol. Final maçlarında da goller atarak takımımın şampiyonluğuna katkı sağladım. Bunun için çok mutluyum. U19 Liginde oynarken A2 liginde de forma giyiyordum. Bu ligde Beşiktaş’a karşı bir topum direkten döndü. Kaçırdığım goller arasında en çok buna üzüldüm” diye konuştu.

HEDEFİM KONYASPOR’UN VAZGEÇİLMEZ OYUNCULARINDAN OLMAK

Genç golcü en büyük hedefinin A takıma yükselerek uzun yıllar Konyaspor’da futbol oynamak olduğunu söyledi. Serkan Abaz, “ Bende diğer arkadaşlarım ağabeylerim gibi Konyaspor A takımına yükselerek uzun yıllar bu formayı taşımak istiyorum. U 19 takımının şampiyonluğu için attığım golleri bu kez A takımımızın şampiyonluğu için atmak istiyorum. Bir Konyalı olarak Konyaspor’un unutulmaz oyuncuları arasına girmek istiyorum” dedi.

FERAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.