Konyaspor zirveye tutundu

Konyaspor zirveye tutundu

Bank Asya 1. ligde 13. hafta Konyasporun liderliğiyle geçilirken, takımlar rakip fileleri 25 kez havalandırdı.

Konyaspor’un Boluspor engelini 3-1’lik skorla geçerek 30 puanla liderliğini sürdürdüğü haftada oynanan maçlardan 6’sını ev sahibi, 2’sini deplasman takımları kazanırken, 1 mücadele berabere sona erdi. Şampiyon adaylarından Mersin, Rize ve Altay’ın yenildiği, Adanaspor’un 1 puanla yetindiği 13. hafta da Konyaspor ile birlikte Karşıyaka, Kartalaspor ve Giresunuspor kazanana takım oldu. Giresunuspor ve Samsunuspor isze deplasmanda kazanırken, haftanın sürprizini ise alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve Erciyes’i deplasmanda 5-1’lik skorla geçen Samsunspor oldu.

Konyaspor’dan Mehmet Şen, Karşıyaka’dan Kıvanç ve Karabükspor’dan Engin rakip fileleri 2’şer kez havalandırdığı 13. hafta da en gollü maç, 1-5 sonruçlanan Erciyes-Samsunu maçı oldu. Ligde, sadece Çanakkale-Adana maçında gol sesi çıkmadı. Hakemler ise 13. hafta da 42 kez sarı ve 3 kez de kırmızı karta başvurdu. En hırçın maç, 8 sarı ve biri kırmızı kartın gösterildiği Orduspor-Kocaelispor maçı olarak istatistiklere geçti. Bucaspor-Altay ve Karabükspor-Rize maçlarında 7’şer ve Konyaspor-Boluspor maçında ise 1 sarı kart çıktı. Samsunspor’dan İlhan, Gaziantep’ten Kürşat ve Orduspor’dan Jerry kırmızı kart cezası nedeniyle takımlarının bu hafta maçlarında görev yapamayacak.   
Bank Asya 1. ligde 14. haftanın programı ise şöyle. Cumartesi: 13.30 Giresunspor-Kayseri Erciyesspor. Pazar: 13.30: Çaykur Rizespor-Karşıyaka. Kocaelispor-Kardemir D.Ç.Karabükspor. Mersin İdmanyurdu-Bucaspor. Samsunspor-Dardanelspor. Adanaspor-Konyaspor. Boluspor-Kartalspor. Hacettepe Spor-Orduspor. Pazartesi 20.00: Altay-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.