Konyaspor yenilgiye üzgün

Konyaspor yenilgiye üzgün

Kendi saha ve seyircisi önünde Adanaspora 2-0 mağlup olan Konyasporda üzüntü hakim

Kendi saha ve seyircisi önünde Adanaspor’a 2-0 mağlup olan Konyaspor’da üzüntü hakim. Göztepe maçının hazırlıklarına bugün başlayan temsilcimizde başarılı futbolculardan Tolga Ünlü, aldıkları yenilginin kendilerine yakışmadığını söyledi

 

Konyaspor’da büyük üzüntü. Geçtiğimiz Pazar günü, ligde ilk 6 mücadelesi veren Adanaspor’a iç sahada yenilen yeşil-beyazlılar, liderlik şansını yine değerlendiremedi ve Süper lig umutlarını son iki haftaya taşıdı. Ligin ilk yarısında daha iyi bir performans gösteren ve sadece bir yenilgi alan Konyaspor, ikinci yarıda ise, özellikle içi sahada kaybettiği beklenmedik puan kayıplarıyla, kapısını aralamasına rağmen Süper lig biletini bir türlü alamadı. Kartallar, ligin ikinci yarısında 5 kez sahadan puansız ayrılırken, iç sahada oynadığı son 4 maçta ise, 2 yenilgi ve 2 beraberlik alarak 10 puan kaybetti. Adanaspor karşısına da galibiyet için çıkan, ancak 10 kişi kalan rakibi karşısında iyi organize olamayan ve gol yollarında etkisiz görünen yeşil-beyazlılar, lig boyunca 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 yenilgi alırken, attığı 31 golle en az gol atan ilk 5 takım arasında yer aldı. 23 golle de en az gol yiyen takım ünvanına sahip bulunmuyor. Konyaspor, Adanaspor yenilgisiyle 56 puanda kaldı ve iki basamak aşağıya inerek 32. haftayı 4. sırada kapattı.  Temsilcimiz, ligde kalan son iki maçını, bu hafta deplasmanda Göztepe, son hafta ise ceza almaması halinde iç sahada lider Elazığspor ile oynayacak.

LİGİN ZİRVESİ KARIŞTI

Bank Asya 1. ligin zirvesi yine karıştı. Konyaspor ile birlikte lider Elazığspor’un yenilmesi, Rizespor’un sahasında berabere kalması sonucu, haftayı 3’er puanla kapatan Akhisar Gençlik ve Kasımpaşa ilk 3 takım arasına girdi. Bitime 2 hafta kala, ligin zirvesinde 58’er puanlı Elazığspor, Kasımpaşa, 57 puanlı Akhisar ve 56’aşar puanlı Konyaspor ve Rizespor yer alıyor. Adanaspor ise Konyaspor galibiyetiyle puanını 50’ye yükselterek 6. sıradaki yerini korudu. Boluspor ise 48 puanla 6’ıncılık umutlarını sürdürüyor. Ligde, 32. hafta da oynanan karşılaşmalardan üçünü ev sahibi, dördünü deplasman takımları kazanırken, iki karşılaşma ise berabere sona erdi. Ligde, bu hafta takımlar rakip fileleri 25 kez havalandırdı. En gollü maçlar, 2-3 biten Denizlispor-Akhisar ve 2-2 tamamlanan Sakaryaspor Güngören karşılaşmaları oldu. Altıncılık mücadelesi veren Boluspor ise, Karşıyaka’yı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Ligde tüm maçlarda gol atılırken, Göztepe, Akhisar Gençlik, Adanaspor ve Boluspor deplasmanda kazanan takımlar oldu.  

KÖTÜ OYUN VE SONUÇ BİZE YAKIŞMADI

Adanaspor karşısında kazanmak için çıktıkları maçta ortaya konulan kötü oyunun ve alınan yenilginin kendilerine yakışmadığını ifade eden genç futbolculardan Tolga Ünlü, kalan iki maçı kazanarak sonucu bekleyeceklerini söyledi. İç sahadaki puan kayıplarına devam ettiklerini belirten Tolga Ünlü, “Artık buna biz de anlam veremiyoruz. Daha önceki 3 maçta olduğu gibi Adanaspor maçında da hesapta olmayan puan kaybı yaşadık ve çok önemli bir fırsatı değerlendiremedik. Rakibimizin oyunun başlarında 10 kişi kalmasını fırsata çeviremedik. Rahat pas yapıp, oyunun kontrolünü elimize almamız gerekirken strese kapıldık. İstediklerimizi yapamadık. Rakibimizin en etkili silahı olan kontra ataklardan kalemizde gördüğümüz gollerle de sahadan 2-0 yenik ayrıldık. Böyle bir sonucu kesinlikle beklemiyorduk. Önemli bir avantajı kullanamadığımız için herkesten çok biz üzgünüz. Artık geçmişi unutmalıyız. Önümüzde çok kritik iki maç var. Bu maçları kazanıp ilk 2’den Süper Lig’e çıkma şansımızı sonuna kadar kovalamak istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.