Konyaspor U19un şampiyonluğu kutladı

Konyaspor U19un şampiyonluğu kutladı

Yalova'daki U19 Takımlar Türkiye Şampiyonası finalinde karşılaştığı İstanbul Esenlerspor'u 3-1 mağlup ederek şampiyon olan Konyaspor'da şampiyonluk sevinci yaşanıyor

Yalova'daki U19 Takımlar Türkiye Şampiyonası finalinde karşılaştığı İstanbul Esenlerspor'u 3-1 mağlup ederek şampiyon olan Konyaspor'da şampiyonluk sevinci yaşanıyor. Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Günbaş, Basın Sözcüsü Güven Öten ve As Başkanlar Ahmet Baydar, Yalova'da yapılan Türkiye Şampiyonasında şampiyonluk kupasını kaldıran U19 Takımın teknik heyet ve oyuncularını ziyaret etti. ''U19 takımının namaglup şampiyon olması Konya adına gurur verici'' diyen Şan, ''Yönetime talip olurken 3 yıllık bir plan yapmıştık. Bu plan içinde altyapı çok önemliydi ve bize bu sene altyapıdan gelen oyuncular önemli katkılarda bulundu'' dedi. Kulüp Başkanı Ahmet Şan, "Bu tabi ki de yıllardan bu yana gelen çalışmaların eseri.

Konyaspor altyapısı oyuncu yetiştirme konusunda son yıllarda gösterdiği ve bu sezon başında A Takıma verdiği 17 oyuncu ile pekiştirdiği başarıyı sportif anlamda taçlandırmış ve U19 Takımımız hem Konya'daki hem de Türkiye şampiyonasında gruplarda oynadığı maçlarda namaglup bir şekilde şampiyon olmuştur. Bu kesinlikle küçümsenemeyecek hatta ayakta alkışlanacak bir başarı. Sizler ağabeylerinizin izinde gidiyorsunuz ve Konyaspor altyapısının sağlam temeller üzerinde kurulduğunu gösterdiniz. Tabi ki de bu başarı ödülsüz kalmayacak. Önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek ödüllendirmeyi yapacağız. Bir kez daha elde ettiğiniz başarıdan dolayı kutluyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur ve altyapımız düşündüğümüz yeni planlama gerçekleştiği zaman daha güzel şekilde faaliyetlerine ve başarına devam eder. Buna yürekten inanıyoruz" dedi.

Sunulan imkanlarla gelinen noktada en iyisini yaptıklarına inandığını ifade eden Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörümüz İsmet Karababa, "Bize destek veren tüm yönetimlerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten önemli bir başarıya imza attık. Namaglup olarak Türkiye şampiyonu olduk. Altyapı anlamında birçok örnek kulübü geride bırakırken, Konyaspor'un altyapısının da artık hem sporcu yetiştirilmesi hem de sportif anlamda örnek gösterildiğini görmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama işimiz bitmedi. Bu başarı sorumluluğumuzu ve yükümüzü bir kat daha arttırıyor. Ama bunun altından kalkacak bilgi, birikim ve tecrübeye sahip olduğumuza inanıyorum" diye konuştu.

U19 Takımımızın kaptanları Yunus Kireş ve Serkan Abaz'da önemli bir başarıya imza attıklarını ve bu nedenle mutlu olduklarını söyledi. Yunus Kireş, “ bizlere destek veren hocalarımızın ve yönetimimizin bu emeklerini şampiyon olarak boşa çıkarmadık. Bizlere destek veren başkanımıza, yöneticilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Serkan Abaz ise başarılı geçirdikleri bir sezonun ardından Türkiye şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Abaz, “Zorlu bir sezonun ardından hiç yenilmeden şampiyon olmak bizleri çok mutlu etti. Takım arkadaşlarımız ve hocalarımızla iyi bir birlik ve beraberlik örneği göstererek bu başarıya imza attık. Bizlere destek olan başkanımız, yöneticilerimiz ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından U19 Takım kaptanı Yunus Kireş, şampiyonluk kupasını Kulüp Başkan Ahmet Şan'a teslim ederken, günün anısına fotoğraf çektirildi. Konyaspor U19 takımı şampiyonluk yolunda 28 karşılaşma oynadı. Bu maçlarda rakiplerine hiç yenilmeyen yeşil-beyazlı ekip rakip kalelere 133 gol attı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.