Konyaspor sağlam futbol oynuyor 

Konyaspor sağlam futbol oynuyor 

Bu sezon ligde fırtına gibi esen Konyaspor oynadığı futbolla büyük beğeni kazanırken yeşil-beyazlı ekibin bu başarısı istatistikleri de alt üst etti.

Bu sezon ligde fırtına gibi esen Konyaspor oynadığı futbolla büyük beğeni kazanırken yeşil-beyazlı ekibin bu başarısı istatistikleri de alt üst etti. Sıralamada 2. olan Anadolu Kartalı geride kalan 24 haftada  ligin en az gol yiyen ve kalesini en çok gole kapatan tek takım.

Süper Ligin 25. haftasında lider Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak Konyaspor oynadığı futbol ile büyük beğeni kazanırken saha içi istatistiklerinde de tüm dikkatleri üzerine çekti.

Sıralamada 2. olan Anadolu Kartalı geride kalan 24 haftada  ligin en az gol yiyen ve kalesini en çok gole kapatan tek takım olarak ön plana çıktı.

Süper Lig'de 23 maç itibarıyla 48 puan toplayan ve zirvenin 9 puan gerisinde 2’inci sırada yer alan yeşil-beyazlıları bu başarıya takım savunması götürdü. Ligde 35 gol atan Konyaspor kalesinde ise 16 gol gördü.  Bu sayı ile ligin en az gol yiyen takımı olan Anadolu Kartalı 11 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı. Konyaspor kalesini gole kapatma sayısında da ligin zirvesinde yer aldı. 

Kalesini gole kapatma konusunda büyük bir başarı gösteren yeşil-beyazlı ekip kalesinde en az net gol pozisyonu veren 1. takım oldu. Konyaspor geride kalan 23 maçta kalesinde sadece 28 net gol pozisyonu yaşadı. 

Yeşil-beyazlılar  23 maçlık periyotta 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 48 puan toplama başarısı gösterirken şampiyonluk yarışında da yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, son haftalardaki iyi savunma yapmaları ile alakalı olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir kere oyuncuların payını vermem lazım. Her ne kadar savunma pozisyonlarını ve duruşları teknik adam çalıştırsa, topun oyunda olduğu herhangi bir bölgeye göre nasıl davranacağımızı oyunculara söylesek de oyuncular bunu mücadelesi ve konsantrasyonuyla desteklemezse bir şeyler eksik kalır. İlk önce oyuncularım bu konsantrasyon ve mücadeleyi her maç ortaya koyuyorlar. Bu gerçekten mental açıdan çok takdir edilesi bir durum. Savunma çalışmalarını çok fazla yaptık. Dörtlü savunma çalışmalarını. Daha sonra orta sahayı buna katarak çalıştık ve en son hücum oyuncularımızın da savunma görevlerini belirledik. Bunu sadece kalecimiz, savunmamız olarak değerlendiremeyiz. Kompakt takım görüntümüz var. Her oyuncumuzun sadece ofansif anlamda değil, defansif anlamda da görevlerine sadık kalıyor. Az gol yememizin ana nedenleri bütün bu çalışmaların yanında oyuncularımızın sahaya koydukları karakter de çok önemli"

FERHAT TÜRKOĞLU 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.