Konyaspor çıkışta!

Konyaspor çıkışta!

PTT 1. Lig'de 18. haftanın kapanış maçında Bucaspor'a konuk olan Torku Konyaspor, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve ilk 6 yolunda önemli bir galibiyet aldı..

Bucaspor: 0 - Torku Konyaspor: 1

PTT 1. Lig'de ilk 6 için mücadele eden Konyaspor, ikinci yarının ilk maçında Bucaspor'u Erdal'ın 32. dakikada attığı golle 1-0 yenmeyi başardı. Yeşil-beyazlılar, bu galibiyetle 2-0'ın da rövanşını almış oldu. Yeni transfer Murat Akın'ın 90 dakika forma giydiği maçta, yeşil-beyazlılar iyi mücadelenin karşılığını 3 puanla almış oldular. Konyaspor bu galibiyetle puanını 25'e çıkararak ilk 6 hedefine adım adım ilerliyor.

İLK YARI

Karşılaşmaya Bucaspor başladı. Maçın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü oyunu tercih etti. Mücadelenin ilk ciddi atağı evsahibi ekipten geldi. 7. dakikada gelişen bucaspor atağında savunmadan seken topa sert vuran Aykut'un şutu kaleci Kaya'da kaldı. 19. dakikada sinan'ın savunmadan kurtardığı topla buluşan Ömer Ali, Buca cezasahasına girdi, kaleciyle karşı karşıya kalan bu futbolcunun vuruşu üstten avuta gitti. 23. dakikada Serkan Şahin'in şutu yandan avuta çıktı. 27. dakikada gelişen Konyaspor atağında Ömer Ali ser vurdu, top savunmaya çarparak kornere çıktı. 30. dakikada Bucaspor atağında Efe ortaladı, Ali Turan'ın müdahelesi direğin dibinden kornere çıktı. 32. dakikada Konyaspor'un beklenen golü geldi. Bu dakikada Konyaspor'un kazandığı serbest atışta topun başına Erdal geçti. Bu futbolcunun sert plasesi Bucaspor filelerine gitti ve yeşil-beyazlı temsilcimiz 1-0 öne geçti. İlk yarı Konyasppor'un 1-0 üstünlüğünde sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya Konyaspor başladı. 48. dakikada Mehmet'in vuruşu kaleci Kaya'da kaldı. 49. dakikada Alpaslan ortaladı, Mehmet battal'ın kafa şutu Kaya'da kaldı. 52. dakikada Ömer Ali Umut'u favulle durdurdu. Zafer'in vuruşunda topu Kaya kornere attı. 54. dakikada Murat Akın net bir pozisyondan yararlanamadı ve Konyaspor mutlak bir golden oldu. 55. dakikada Ömer ali'nin sert şutu kaleciyi de geçmesine rağmen avuta çıktı. 70. dakikada Şenol'un müsait pozisyonda dokunduğu top taca çıktı. 80. dakikada Sinan'ın yerine oyuna giren Semih, kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak kötü bir vuruşla topu üstten avuta attı. Maçın kalan bölümlerinde iki takımın geliştirdiği ataklardan sonuç çıkmadı ve Konyaspor hem ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptı, hem de 2-0'ın rövanşını almış oldu. Konyaspor bu galibiyetle puanını 25'e çıkardı ve 9. sıraya yükseldi.  
 

Stat: Yeni Buca

Hakemler: Koray Gençerler, Cumhur Altay, Tolga Kadaz

Bucaspor: Ömer, Okan, Efe, Luiz Henrique, Alparslan, Zafer (Dk. 78 Zekeriya), Aykut (Dk. 46 Umut), Berkay, Mehmet İncebacak (Dk. 67 Yasin), Erkan, Mehmet Batdal

Torku Konyaspor: Kaya, Tolga, Selim, Ali Turan, Muhammet, Şenol, Serkan, Murat, Ömer Ali Şahiner (Dk. 89 Recep), Erdal (Dk. 65 Ali Dere), Sinan (Dk. 77 Semih)

Gol: Dk. 32 Erdal (Torku Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 34 Luiz Henrique, Dk. 61 Zafer, Dk. 61 Mehmet İncebacak, Dk. 73 Okan, Dk. 79 Berkay, Dk. 90+3 Erkan (Bucaspor), Dk. 81 Selim (Torku Konyaspor)

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.