Konyaspor Brezilya'da

Konyaspor Brezilya'da

Torku Konyaspor sevgisi kıtaları, okyanusları aştı, Brezilya 2014 Dünya Kupası'na ulaştı.

Dünya'da 5 milyarı aşkın insanın ekranları başında heyecanla izlediği dev futbol şölenini Konyalı spor yazarı Ömer Altay, Brezilya'da akredite takip ediyor. Dünya'nın neresine giderse gitsin, Konya ve Torku Konyaspor'un sevgisini de yüreğinde taşıyan Altay, "Bu Dünya Kupası bambaşka bir atmosfere sahip. Maçtan maça koşturuyoruz. Karşılaşmaların oynandığı şehirler arasında mesafeler çok uzak. Yalnızca sahada mücadele eden futbolcular değil, bizler de hayli yorucu bir şampiyona yaşıyoruz. Bu arada, efsane Pele'nin ülkesi Brezilya'da Konyaspor'umuzu dünyanın dört bir yanından gelen binlerce futbolsevere naçizane tanıtmanın da keyfini yaşıyoruz. Arjantinli'sinden Hollandalı'sına, Şilili'sinden Portekizli'sine bir futbol karnavalının içindeyiz. Rio de Janerio Copa Cabana sahillerinde, Botafoga'da, dev finalin sahneleneceği Maracana Stadı'nda, açılış maçının oynandığı Sao Paulo'da, Corinthias Arena'da Altay ailesi olarak Yeşil-Beyazlı formalarımız ve flamamızla kupayı yaşıyoruz" dedi.

Projeksiyonumuzdaki Susiç, Itanje ve Gekas

Maçlarda gözlerinin özellikle Konyaspor menşeli üç isme odaklandığına da dikkat çeken Ömer Altay, "Rio Maracana Stadı'nda Messi'nin ustalığını konuşturduğu maçta, eski teknik direktörümüz Saffet Susiç'le aynı heyecanı yaşadık. Bosna ilk maçında çok çalıştı ama hakemlerin yanısıra Messi gibi bir sihirbaza yenildi. Kamerun'un kalesini koruyan Itanje'dan daha yüksek performans bekliyorduk ama Dünya Kupası stresinin kalecimizi hayli ezdiğine tanık olduk. Özellikle Brezilyalı Neymar'ın gollerini çaresiz izledik. Bu sezon Torku Konyaspor'un ligde kalmasında büyük pay sahibi olan Gekas'ımız da Yunanistan'da forma şansı buldu, ancak ilk maçında hepimiz gördük istediği pasları alamadı, biraz tutuk, biraz da kısmetsizdi. Kaleyi bulan vuruşları da golle değer kazanmadı. Dünya Kupası kurtlar sofrası. Burada iyi olmak yetmiyor. Ayakta kalmak için en iyisi olmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Messi'li, Neymar'lı, Roben'li Yıldızlar Savaşı

Brezilya 2014 Dünya Kupası'nın başlama vuruşu yapılmadan iki net öngörüde bulunan Ömer Altay, "Sürprizlere hazır olun. Maracana'da dev final bir Güney Amerika ve Avrupa takımı arasında oynanacak" demişti. Büyük sürprizler yaşanacağına ilişkin ilk tahmini henüz grup maçları bitmeden gerçekleşen Altay, ayrıca şu yorumda bulundu: "Baş döndürücü tika tak futboluyla son üç büyük turnuvayı kazanan İspanya, futbolun beşiği İngiltere ve Portekiz nakavt oldular. Bu erken çöküş, sürpriz tanımlamamızın da ötesine taştı. Flaş yapacak ekiplere dikkat demiştik. İşte Kosta Rika, Şili ve Meksika'nın etkileyici futbol ve büyük çıkışları. Brezilya'daki yıldızlar savaşında ise, yarıştan düşen ilk isim Portekizli Ronaldo oldu. Çok çalıştı ama pas alamadı, Portekiz bir Real Madrid değil. Yazık oldu Ronaldo'ya. Brezilyalı Neymar, Hollandalı Roben, Arjantinli Messi ve Uruguaylı Suarez Brezilya 2014'ün devleşen futbol sihirbazları. Futbol karakterini, becerisini ve golcülüğünü sahaya maksimum yansıtacak yıldız, takımını finale taşıyacak, Dünya Şampiyonluğu'yla taçlandıracaktır. Dünya Kupası'nda asıl futbol şöleni, gruplardan sonra eleme turlarında başlıyor. Brezilya'da Rio Karnavalı değil, futbol ateşi yakıyor!.."  

ÖMER ALTAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.