Konyaspor Basketbol 1 kazandı 1 kaybetti

Konyaspor Basketbol 1 kazandı 1 kaybetti

Türkiye Kupasında mücadele eden Torku Konyaspor Basketbol Kulubü Eskişehir’de oynadığı maçlarda Galatasaray’a 78-71 yenilirken Uşaksportif’i ise 89-88 yendi

Türkiye Kupası grup maçlarında Eskişehir’de mücadele eden TBF 1. Lig temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol Kulübü oynadığı iki maçta 1 galibiyet 1 yenilgi aldı. Grubun ilk maçında Galatasaray LİV Hospital ile karşılaşan yeşil-beyazlı ekip güçlü rakibi karşısında oynadığı oyunla umut verirken rakibine 7 sayı farkla 78-71 yenildi. Zorlu maçta Torku Konya Spor’daTroy De Vries 26 sayı- 4 ribaund- 6 asistle takımının en skorer ismi olurken, Sean Williams da 19 sayı- 11 ribaunt ile doubledouble yaptı. Joshua Mayo da 13 sayı- 5 ribaund- 2 asistle takımına katkı sağladı.

İKİNCİ MAÇTA KAZANDI

TBF Türkiye Kupası A Grubu’nun uzatmaya  giden maçında kazanan takım, Uşak Sportif’i 89-88 deviren Torku Konyaspor oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Torku Konyaspor, 8-1’lik seri ile dördüncü periyoda kadar sürecek olan skor üstünlüğünü ele geçirdi. Andrew Mayo, Sean Williams ve Troy De Vries ile skor üretimine hız kesmeden devam eden Torku Konyaspor’a karşı Uşak Sportif ChrisWarren ve CourtneyFells ile direnmeye çalıştı. İlk çeyreği 24-17 önde kapatan Konya ekibi, farkı çift hanelere çıkardığı ikinci periyodu da 46-33 üstün kapattı. Üçüncü çeyreğe çok farklı bir Uşak Sportif başladı ve rakibini yakalamayı başardı. 20-13 üstün tamamladığı üçüncü çeyrek boyunca savunma vidalarını sıkan Uşak, Justin Carter’dan verim alamadığı maçta Warren ve Buckner ile bir kez daha maça ortak oldu. Son çeyreğe Torku Konyaspor 59-53 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında Uşak Sportif’in yakaladığı 11-0’lık seri skoru çevirdi. Çeyreğin son dakikalarında toparlanan Konya, Buckner ve Williams ile skor üreterek yeniden öne geçti. Fells’in saniyeler kala bulduğu isabet skora 75-75 denge getirdi ve maç uzatmaya gitti.

Maçın galibini belirleyen oyuncu uzatma periyodunda 8 sayı üreten Mayo oldu. Dümene geçen oyuncu, arka arkaya bulduğu sayılarla Konya’nın maçı kontrolünde tutmasını sağladı. Uşak Sportif, Mayo’ya karşı çözüm bulamadı ve Torku Konyaspor karşılaşmayı 89-88 kazandı.Karşılaşmanın En Değerli Oyuncusu 25 sayı-4 ribaund-4 asist ile oynayan Joshua Andrew Mayo oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.