Konyaspor Basket evinde kaybetti

Konyaspor Basket evinde kaybetti

Konyaspor Basket Türkiye Basketbol 1. Ligi’nin 23. haftasında sahasında Bandırma Kırmızı ile karşılaştı yeşil-beyazlı ekip rakibine 72-74 yenildi. Konyaspor Basket’in yeni transferi Jackie Carmichael da maçı tribünden takip etti.

Mücadelenin ilk periyotuna konuk ekip Bandırma Kırmızı iyi bir başlangıç yaptı. Konyaspor Basket rakibinin hücumları karşısında zayıf kalınca maçın ilk periyodu 15-24 konuk Bandırma Kırmızı’nın üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci periyotuna da iyi başlayan konuk ekip Bandırma Kırmızı farkı biraz daha açtı. Ancak bu çeyrekte Konyaspor Basketbol biraz toparlanarak art arda bulduğu basketlerle farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başardı 35-39, savunmada iyi işler yapan Konyaspor Basket farkın açılmasına engel oldu. Skor 35-39 iken serbet atış kazanan yeşil-beyazlı ekip skoru 38-39’a getirdi. Bandırma kırmızı bu skorun ardından 5 sayı daha buldu ve Konyaspor devreyi 43-38 geride tamamladı.

Karşılaşmanın 2. yarısına 3 sayılık basket ile başlayan Konyaspor Basket skoru 41-43 getirdi. 3. çeyreğe iyi başlayan Konyaspor Basket ilk kez beraberliği yakaladı 45-45. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında Konyaspor Basket’ten Cihan Amasyalı hakem tarafından diskalifiye edildi. 3. periyotun sonunda yeşil-beyazlı ekip 62-59 geriye düştü. Maçın 4. periyotunun ilk dakikalarında Konyaspor Basket Godfrey’in smaçı ve basket faulu ile 64-63 öne geçti. Maçın son bir buçuk dakikasına 4 sayıda giren Konyaspor Basketbol son saniyelerde farkı 3 sayıya indirdi. Maçın son 1 saniyesinde 3 serbest atış kazanan yeşil-beyazlı ekip bu atışların 2’sinden faydalanamadı ve sahadan 74-72 yenik ayrıldı

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.