Konyaspor avantajlı

Konyaspor avantajlı

Konyaspor, fikstür gereği zirve takımlarından Adanaspor, Akhisar Gençlik ve Elazığspor ile iç sahada karşılaşacak.

Konyaspor, fikstür gereği zirve takımlarından Adanaspor, Akhisar Gençlik ve Elazığspor ile iç sahada karşılaşacak. Basın Sözcüsü Öten, kalan 7 maçlık dönemde sinirlerine daha hakim olan takımların hedefe ulaşacağını söyledi

 

Konyaspor’da, Cumartesi günü iç sahada Giresunspor ile oynanacak maçın hazırlıkları başladı. Güngören karşılaşmasından sonra verilen bir günlük izinin ardından Pazartesi günü Tatlıcak tesislerinde toplanan yeşil-beyazlılar, haftanın ilk idmanına çıktı. Tüm futbolcuların katıldığı antrenman neşe içerisinde geçti. Kartallar, hazırlıkları dün de öğleden sonra gerçekleştirilen teknik-taktik antrenmanıyla sürdürdüler. Bugün ve yarın taktik çalışacak olan yeşili-beyazlılar, hazırlıkları Cuma günü ter idmanıyla tamamlayarak tesislerde kampa girecekler. Ligde kalan 7 maçını en az kayıpla geçerek ilk 2 takım arasına girmeyi amaçlayan Konyaspor, fikstür gereği zirve takımlarından Adanaspor, Akhisar Gençlik ve Elazığspor ile iç sahada karlaşacak. Yöneticiler, bu avantajı en iyi şekilde değerlendirerek lig sonunda sevinen tarafın Konyaspor alacağını dile getirdiler. 

LİG’DE KRİTİK HAFTA

Bank Asya 1. ligde, bu hafta Konyaspor-Giresunspor maçıyla birlikte sporseverler kritik ve önemli maçlara tanık olacaklar. Fikstüre göre; 50 puanla lider olan Elazığspor, son haftalarına başarılı takımı Göztepe’yi konuk edecek. Bu hafta 49 puanla ikinci sıraya yükselen Akhisar Gençlik ise Linyit deplasmanına çıkacak. Haftanın en önemli maçı Kasımpaşa ile ilk 6 arasına girme mücadelesi veren Adanaspor arasında yapılacak. Son iki hafta da aldığı 6 puanla ilk iki için umutlanan Rizespor ise, Denizli deplasmanında galibiyet arayacak.

TEKNİK HEYET VE OYUNCULARIMIZI KUTLUYORUZ

İstanbul Güngörenspor’a karşı elde edilen galibiyet ile zirve yarışından kopmadıklarını ifade eden Basın Sözcüsü Güven Öten, artık her maçı kendi içerisinde tek tek düşündüklerini ve kalan 7 maçlık dönemde sinirlerine daha hakim olan soğukkanlı davranan takımların hedefe ulaşacağını belirtirken, sezon başındaki durum ile gelinen nokta arasındaki başarının mimarları olan teknik heyet ve oyuncularımızı bir kez daha kutladı. 1. Lig’in mücadeleye dayalı bir anlayışla oynandığını sezon başından beri ifade ettiklerini söyleyen Öten, “O gün hangi takım daha iyi konsantre olur ve şansı da yanında olursa sahadan istediği sonuçla ayrılıyor. Takımlar arasındaki güç farkını saha içi mücadelesi belirliyor. Bunu her hafta alınan sonuçlarla görüyoruz. Favori olarak gösterilen takımlar kaybedebiliyor. O nedenle kalan haftalarda rakip ayrımı yapmadan mücadele etmek gerekiyor. Biz de İstanbul Güngörenspor maçında bunu yaptık. Erken bulduğumuz gollerle sonuca giderek rakiplerimizin de kaybettiği haftada çok önemli bir galibiyete imza attık. Bundan dolayı teknik heyet ve oyuncularımızı kutluyoruz. Şimdi önümüzde final gibi 7 maçımız kaldı. Her maçı kendi içerisinde tek tek düşünüyoruz. Giresunspor ile başlayacak periyotta alacağımız puanlarla ligde nerede olabileceğimizi göstereceğiz. Bu 7 maçlık dönemde mücadele kadar takımların sinirlerine hakim olmaları, soğukkanlı davranmaları da sonuçlara etki edecek. Bu bilinçle mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Sezona başlarken düşünülenlerle bugün gelinen nokta arasındaki durumu herkesin başarı olarak değerlendirdiğini ve büyük övgüyle bahsettiğini de sözlerine ekleyen Öten, “Bu başarının mimarları tabiki de teknik heyetimiz ve oyuncularımızdır. Büyük bir özveriyle mücadelelerini bir an olsun bırakmadan Konya şehrini temsil ediyorlar. Takım ruhunu yakalayınca ve birliktelik sağlanıncaya neler yapılabileceğinin en canlı göstergesi oldular. Kendileri ile ne kadar gurur duysak azdır. Ama teknik heyetimiz ve oyuncularımızda görevlerinin henüz bitmediğinin farkındalar. Bu kadar çaba sonunda kendileri de bu emeklerinin karşılığını mutlu sona ulaşarak almayı herkes gibi istiyorlar. Onlar sezon sonunda sonuç ne olursa olsun adlarını Konyaspor tarihine altın harflerle yazdırmışlardır” dedi.

Geçirdiği uzun bir sakatlığın ardından İstanbul Güngörenspor maçıyla yeniden sahalara dönen tecrübeli isimlerinden Ertuğrul Arslan’ın kalan haftalarda Konyaspor’a çok önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Öten, “Ertuğrul gibi deneyimli bir oyuncu oyuna girdiği andan itibaren takımımızı rahatlatma adına ortaya koyduğu mücadele ile her zaman olduğu gibi yine sahada varlığını hissettirdi. Kendisini yeniden sahalarda görmek ve izlemek inanın çok güzeldi. Kalan kritik maçlarda Ertuğrul’un tecrübesinden deneyimden ve saha içerisindeki ağabeyliğinden daha fazla yararlanacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Öten, hafta sonu oynanacak Giresunspor maçının da diğer maçlar gibi zorlu geçeceğinin farkında olduklarını belirterek, “Takımlar hedefleri doğrultusunda mücadele veriyorlar. Fikstürümüze bakıldığında kolay maçlar oynamayacağımız ortada. Kendi sahamızda bizimle aynı hedefler peşinde koşan takımlarla zorlu maçlara çıkacağız. Bu maçları kazandığımız takdirde büyük bir avantaj elde edeceğiz. Ama kolay maç yok. Giresunspor maçı da böyle bir maç olacak. Rakibimizin özellikle son haftalardaki performansına bakıldığında çıkış yakaladıkları görülüyor. Ancak biz kendi işimize bakıyoruz. Saha ve seyirci avantajımızı gerektiği gibi kullanarak önemli bir 3 puanı daha hanemize yazdırmak istiyoruz. Bu konuda teknik heyet ve oyuncularımıza her zamanki gibi güvenimiz tam” şeklinde konuştu. Taraftarlara da çağrıda bulunan Öten, “Kalan haftalarda taraftarlarımız bizim için artık olmazsa olmazlarımızdan. Onların tribünleri doldurarak vereceği destek takımımız adına çok önemli. Ç.Rizespor maçında olduğu gibi iç sahada oynayacağımız maçlarda da kendilerini yanımızda ateşleyici bir güç olarak görmek çok güzel olacak” dedi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.