Konya'nın gururu milli sporcular Beyşehir'e döndü

Konya'nın gururu milli sporcular Beyşehir'e döndü

İzmir’de yapılan Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda kilolarında derece yapan Beyşehirli milli sporcular Beyşehir’e döndü.

İzmir’de yapılan Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda kilolarında derece yapan Beyşehirli milli sporcular, Beyşehir’e döndü.

57 kiloda final oynayan ve Türkiye 2'incisi olan Beyşehirli milli tekvandocu Zeliha Ağrıs, gazetecilere yaptığı açıklamada, finale kadar hepsi kıran kırana geçen müsabakalar yaptığını söyledi.

Finalde ise kılpayı kaybeden taraf olduğunu ifade eden Ağrıs, "Ama rakibim, tekrar karşılaşırsam yenebileceğim bir rakipti" dedi.

Erkekler 58 kiloda Türkiye 3'üncüsü olan milli tekvandocu Samet Gümüşel ise müsabakalarını kazanarak çeyrek finale kadar çıktığını söyledi.

Kazanabileceği bir maçı kaybettiğini anlatan Gümüşel, "Eğer çeyrek finali geçmiş olsaydım, altın madalyayı mutlaka alırdım. Ama bronz madalya ile yetindim" diye konuştu.

Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu’nda derece elde eden Beyşehirli sporcular ile objektifler karşısına geçen tekvando antrenörü Nafiz Çakır ise Ağrıs’ın ümitler şampiyonasında ilk kez ter döktüğünü belirtti.

Bu şampiyonada 1994-1998 yaş aralığındaki sporcuların mücadele ettiğini dile getiren Çakır, şunları kaydetti:

"Ağrıs, 1998 doğumlu olarak katıldı. Güzel müsabakalar çıkararak finale kadar geldi. Ama, dünya üçüncüsü olan bir rakiple karşılaştı ve burada da güzel maçlar çıkarmasına rağmen maalesef kılpayı kaybetti. Şu var ki; bundan sonraki şampiyonalar için ben kendisinden çok ümitliyim. Kilosunda, Türkiye üçüncüsü olan Beyşehirli bir başka sporcumuz Samet Gümüşel ise gerçekten kapasitesi olan bir sporcumuz. Kalabalık bir sikleti vardı şampiyonada. En iyi sporcuların olduğu bölümdü. Buna rağmen iyi müsabakalar çıkardı ve kilosunda bronz madalya kazandı. Her iki sporcumuzu da kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.