Konya’nın adını duyurduk

Konya’nın adını duyurduk

Şehrimizde sekiz ülke takımının yıldız milli takımları ile katıldığı ve yaklaşık bir hafta süren Türk Telekom Yıldızlar Erkekler Avrupa Turnuvasının ardından genel bir değerlendirme yapan Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu Konya spor camiasına teşekkü

Bu turnuvanın Konya’ya verilmesinden organizasyonun tamamlanmasına kadar tüm emeği geçenlere teşekkür eden Basketbol İl temsilcisi Alper Arıkoğlu:

“Bu turnuva Konya’mızın Türkiye içinde özellikle de yurt dışında da bir kez daha en iyi şekilde tanıtımında büyük katkı sağlamıştır. Avrupa’da yazılı ve görsel basının yanı sıra turnuva boyunca maçların ve Konya’nın internet üzerinden 200 bin kere tıklanarak izlendiği tespit edilmiştir. İzleme oranlarında takibin yüzde 45 oranında yurt içinden yüzde 55 oranında ise yurt dışından olduğu belirlenmiştir. Avrupa’da yapılan yayınlarda müsabakalar ile birlikte Konya Hazreti Mevlana ve Sille’nin de yer aldığını öğrenmekten büyük mutluluk duyduk. Şehrimizde ve Türk sporunda basketbolun her geçen gün yükselen bir değer olarak başarıyı da yanında getireceğine yürekten inanıyoruz.
Konya olarak bu önemli organizasyon ile bir başarılı sınav daha verdik. Tüm yabancı takım oyuncuları ve yöneticileri şehrimizden ayrılırken büyük mutluluk içerisinde teşekkür ederek mutluluklarını dile getirdiler.
Konya’nın tanıtımı kadar Konya insanının misafirperver hoşgörülü ve güler yüzlülüğünü bir hafta boyunca en güzel şekilde yaşadık. Bu tür organizasyonların şehirlerin tanıtımda çok önemli misyonlar üstlenmektedir. Tüm Konya halkı ve spor camiası olarak bugün bunun haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyonun şehrimize kazandırılmasında her şeyden önce Basketbol Federasyonu Başkanımız Sayın Turgay Demirel olmak üzere tüm Federasyon yönetim kurulu üyelerine çalışanlarına ve bizzat Konya’da ki organizasyonda görev alan milli takımlar idari menajeri Barbaros Akkaş’a teşekkür ederiz.
Ayrıca Türk Telekom Spor direktörü Ersin Eroğlu ile Organizasyonun ev sahipliğinde bize en büyük yardımı sağlayan maçlarımıza gelerek manevi desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’a, Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, Meram Belediye Başkanımız Sayın Serdar Kalaycı’ ya, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Muhittin Yıldız’a ve İl Müdürlüğü personeline, tüm maçlarda bizleri yalnız bırakmayarak turnuvaya katılan takımlara centilmence destek veren sporseverlere ve basın mensuplarımıza teşekkür ederiz’ dedi
İl Temsilcisi Arıkoğlu Konya basketbolu olarak hedeflerinin bundan sonraki dönemlerde daha büyük ve katılımlı organizasyonlara ev sahipliği yapmak olduğunu hatırlatarak: ‘Konya’mız her yönü ile çok güzel ve büyük başarılara imza atacak bir potansiyele sahiptir. İnşallah büyüklerimizin ve spor camiamızın desteği ile bunu da başaracağımıza inanıyorum’ dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.