Konyalılar’a ABD’nin teröre desteğini sorduk

Konyalılar’a ABD’nin teröre desteğini sorduk

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) terör örgütlerine binlerce TIR silah veriyor. ABD’nin bu tutumu vatandaşlar tarafından sert tepki görüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere 'Zeytin Dalı Herakatı' düzenliyor. Harekatın başlamasının üzerinden 1 hafta geçti. Büyük bir başarıyla devam eden harekata halk ciddi anlamda destek veriyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türkiye'nin Suriye sınırlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatıldığı belirtilmişti. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ‘nin binlerce TIR dolusu silahı terör örgütlerine vermesi ile bölgede bir terör devleti kurmaya teşebbüs edilmişti. ABD’nin her fırsatta terör örgütlerine destek çıkması vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı.

TÜRK ORDUSU HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDADIR

Bir vatandaş ABD’nin hamlesinin doğru olmadığını belirterek, “Güçlü Türk ordusu her zaman mazlumun yanında yer almıştır. ABD terör yapılarına destek vererek dünyayı kana bulamaya çalışıyor. ABD’nin tavrı çok yanlış” şeklinde konuştu. ABD ve Türkiye’nin NATO ülkesi olduğunu fakat ABD’nin buna uygun davranmadığını belirten başka bir vatandaş şu sözleri söyledi: “Türkiye ve ABD NATO ülkesi. Fakat ABD bir NATO ülkesi olmanın gerektirdiği kuralları yerine getirmiyor. NATO ülkesi olmanın kuralları kağıtlarda yazılı. Afrin’de ABD askerinin ne işi var. Bizim askerimiz orada sınırlarımızı koruyor. ABD ise binlerce kilometre öteden gelip ortalığı karıştırıyor.”

ABD’Yİ EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUZ

ABD’nin tavrını hiç hoş karşılamadığını ifade eden vatandaş ise, “Türkiye olarak bizim önce Allah’ımız daha sonrada bayrağımız var. ABD’nin tavrını hiç hoş karşılamıyoruz. ABD yanlış yapıyor” diye konuştu. Başka bir vatandaş ise şu sözlere yer verdi: “Bunlar teröristlere yardım ediyor. Amerika’nın Afrin’de ne işi var. Biz  kimseye boyun eğmeyiz. Allah Türk askerinin yardımcısı olsun” dedi. ABD’nin yaptığı faaliyetleri kınadığını söyleyen vatandaş ise, “Kahrolsun Amerika. ABD’yi en sert şekilde kınıyoruz” dedi.

AMERİKA İSLAM ÜLKELERİNİ SÖMÜRÜYOR

ABD’nin dünyanın her yerinde Müslümanların burnunu kanatmayı kendine amaç edindiğini ifade eden bir vatandaş, “Hepimiz insanız, hepimiz Allah’ın kuluyuz. Bu yüzden insanlar ırk ve din ayrımı yapmadan insani bir şekilde geçinmeli. Dünyada silah için çok para harcanıyor. Silaha harcanan para insanlığa harcansa dünyada yoksulluk ve terör kalmaz” diye konuştu. İslam ülkelerinin Amerika tarafından sömürüldüğünü de söyleyen vatandaş, “Amerika başta Suudi Arabistan olmak üzere bütün İslam ülkelerini sömürüyor. İslam birliği kurulmalı ama bu çok zor. Bu sebeple Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” ifadelerine yer verdi.

EMRE ÖZGÜL/SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum