Konyalılar ucuza etliekmek yemek istiyor! Şehir genelinde yeni lokantalar açılsın talebi

Konyalılar ucuza etliekmek yemek istiyor! Şehir genelinde yeni lokantalar açılsın talebi

Konyalılar, şehir genelinde belediye bünyesinde kaliteli ve daha ucuza hizmet verecek İstanbul'daki Kent Lokantalarına benzer “etliekmek lokantaları” istiyor.

Konyalılar, şehir genelinde belediye bünyesinde kaliteli ve daha ucuza hizmet verecek İstanbul'daki Kent Lokantalarına benzer “etliekmek lokantaları” istiyor. Tek porsiyonun mahalle esnafları hariç genelde 140-150 liraya satılması, et fiyatının yükselmesi vatandaşın etliekmek tüketimini azalttı! Konya'da vatandaşlar eskisi gibi ailesiyle birlikte dışarıda yemek yiyemiyor. Birçok vatandaş, misafirini lokanta veya restoranda ağırlayamıyor. Hayat pahalılığından ötürü yine eskisi gibi eve misafir davet edilip, ikramlarda bulunulmuyor. Konya denince akla gelen ilk lezzet olan etliekmek de Konyalılar için lüks oldu. Lokantalarda tek etliekmek fiyatı 180 lira olarak belirlendi. Bazı esnaflar bu fiyata satış yapsa da şehirdeki lokantalarda etliekmek genelde 150 liraya satılıyor. Mahalle esnaflarında ise bu fiyat 100 ile 120 TL arasında değişiyor.

7473c2a522d943c029247047ec30668d.jpg

KAMPANYA OLAN İŞLETMELERDE AŞIRI YOĞUNLUK!

Etliekmek fiyatının bu denli yüksek olduğu Konya'da bazı işletmeler de kampanyalar yaptıklarını duyuruyor. Tek etliekmeği 50 ile 75 TL arasında satanlar da oluyor. Fiyat cazip olduğu için bu işletmelerin önünde özellikle hafta sonları uzun kuyruklar oluşuyor. 150 liraya satılan etliekmeğin kampanya dolayısıyla daha ucuza satıldığını duyan Konyalılar, kampanyanın yapıldığı işletmelere akın ediyor. Bu işletmelerdeki yoğunluk zaman zaman haberlere de konu oluyor.

bfd86c1037b266296ef83c522c370b33.jpg

KONYALILAR DIŞARIDA ETLİEKMEK YEMEYE HASRET!

Birçok Konyalı, etliekmeğe hasret kaldığını söylüyor. Hayat pahalılığının artmasından ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden ötürü Konyalılar artık eskisi gibi ailecek lokantalarda etliekmek yiyemiyor. 4 kişilik bir ailenin içecek ve tatlı hariç 150 TL'den hesaplandığında sadece etliekmeğe ödeyeceği ücret 600 lirayı buluyor. İçecek ve tatlılarla birlikte bu fiyat bin TL'yi buluyor. Konyalılar, “Eskiden 15 günde bir ailecek dışarıda etliekmek yiyebiliyorduk. Bu pahalılıkta şimdi mümkün değil. Hatta misafirlerimizi etliekmek yemeleri için lokantaya götürüyorduk. Şimdi aynısını yapmaya kalksak, ay sonunu göremeyiz. Fiyatlar neden bu kadar arttı, biz neden bu hale geldik gerçekten bilmiyoruz. Konyalılar olarak lokantada etliekmek yemeye hasret kaldık” diyor.

00665620ea34c6c1b925ee291abffb4a.jpg

EVLERDE ARTIK MİSAFİR AĞIRLANIP ETLİEKMEK TÜKETİLEMİYOR!

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da son günlerde ete zam geldi. İç hazırlattırıp, evde etliekmek yemek de lüks oldu. Kasapta 10-11 adetlik etliekmek içi hazırlattırmak 700 lirayı buluyor. Tek hamur ise 11 TL. 10 etliekmeğe Konyalılar fırında 110 TL veriyor. İç ve fırınla birlikte etliekmek için vatandaş 810 TL para veriyor. Küçük bir içecekle birlikte bu fiyat 850 lirayı buluyor. İç hazırlatıp, fırında etliekmek yaptırmak, lokantada etliekmek yemeye göre daha hesaplı oluyor. Buna rağmen Konyalılar fiyatları yine de fazla buluyor. Artık eskisi gibi evlerde misafirler ağırlanıp, etliekmekler de yaptırılamıyor.

KONYA'DA 'KENT ETLİEKMEK LOKANTALARI' AÇILSIN TALEBİ

Konyalılar, şehrin bir numaralı lezzeti olan, Konya'da denince akla ilk gelen, önceden evlerde veya lokantalarda haftada bir mutlaka tüketilen etliekmek için yetkililerden destek beklediğini ifade ediyor. Vatandaş, İstanbul'da açılan ve yoğun ilgi gören 'Kent Lokantaları' gibi, Konya'da da ucuza ve daha kaliteli hizmet verecek 'Kent Etliekmek Lokantaları'nın açılmasını ve şehir genelinde yaygınlaştırılmasını talep ediyor. Vatandaş, “Konya'nın böyle bir projeye ihtiyacı var. Biz, 150 liraya etliekmek yemek istemiyoruz. Belediyenin bu konuda öncü olmasını talep ediyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum