Konyalı yazarlar Bolu’yu gezdi

Konyalı yazarlar Bolu’yu gezdi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından her yıl “Yazılacak Çok Şeyimiz Var” adı altında düzenlenen etkinlik, geçen hafta sonunda Bolu’da gerçekleştirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen gezide Konyalı Yazarlar, Yazarlar Birliği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten’in planladığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği gezi çerçevesinde Bolu’yu gezdi. Bolu’ya varışta otobüs Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan tarafından karşılandı. İki gece Polis Evi'nde kalan Konyalı Yazarlar, gündüz ise Bolu’nun tarihi ve tabiî güzelliklerini gezme ve görme imkanı buldu.Gezinin ilk Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından kendilerini gezdirmek üzere görevlendirilen Kültür ve Doğa Derneği Başkanı Muzaffer Yıldırım’ın rehberliğinde gezinin ilk durağı Abant’a gidildi. Abant Gölü'nün hemen yanında kurulmuş bulunan Yaban Hayvanları Müzesi ziyaret edildi ve göl etrafında gezintiye çıkıldı.

GEZİ DOLU DOLU GEÇTİ

Daha sonra Akşemseddin Hazretlerinin medfun bulunduğu Göynük’e hareket edildi. Burada İstanbul’un manevi fatihi olarak bilinen Akşemseddin Hazretlerinin kabri ziyaret tarihî şehir sokaklarında küçük bir gezinti yapıldı. Göynük’ten sonra Çubuk Gölü ve çevresindeki yel değirmenleri ziyaret edildikten sonra İskender döneminden kaldığı iddia edilen hamam ve Sarot kaplıcaları ziyaret edildi. Aynı günün akşamında Bolu merkezde MTTB binasında Konyalı yazarlar, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da katıldığı bir ortamda öğrencilerle buluştu. İkinci gün gezi rotası Yedi Göller oldu. Yolda Ayı Kayası denilen bir mevkiinin hemen yanında bulunan bir seyir tepesinden yemyeşil bir orman denizi ve Yedi Göller bölgesi kuşbakışı temâşâ edildi. Daha sonra Yedi Göller tek tek gezildikten sonra Gölcük’e gidildi. Burada Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve yardımcısı İhsan Ağcan’nın da bulunduğu Bolulu düşünce büyükleri Konyalı yazarlarla birlikte sohbet ettiler. TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a ve Yardımcısı İhsan Ağcan’a teşekkür ederek hediye takdim etti ve “Bolu’ya ölü gelenler dirilirler.”dedi. 

ZİYARETLER FAZLA OLDU

Son olarak Bolu’da her doğan çocuk için dikilen fidanlardan oluşan Bebek Ormanı ziyaret edildi. Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan yılda yaklaşık bin beş yüz doğum olduğunu yani bu ormana yılda bu kadar ağaç diktiklerini ve bu uygulamanın 12 yıldır devam ettiğini söyledi. Her ağaca kimin adına dikildiği, erkekler için mavi, kızlar için pembe künyelere yazılarak asılmış. Ayrıca ihtiyaç sahibi günde 2 bin aileye yapılan yemeklerde kullanılmak üzere bir de sebze bahçesi oluşturulmuş. Bebek Ormanı gezildikten sonra burada Konyalı Yazarlar ile Bolulu yetkililer vedalaştı. Ayrıca gezi boyunca yazarlara hizmet etmeyi kendileri için görev olarak kabul eden MTTB’li gençlere de teşekkür ve veda edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.