Konyalı milli tekvandocular Çin yolcusu

Konyalı milli tekvandocular Çin yolcusu

Konyalı milli tekvandocular Çin'de yapılacak Tekvando Grand Prix müsabakalarında Türkiye'yi ay yıldızlı forma ile temsil edecek.

Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehirli milli tekvandocular olan Ali ve Yunus Sarı kardeşlerin 4-6 Temmuz'da Çin'in Suzhou şehrinde yapılacak olan Tekvando Grang Prix müsabakalarında derece elde etmek için mücadele vereceğini bildirdi.

Bu yıl 4 kez yapılacak müsabakaların 2016 Rio Olimpiyatları'na seçme niteliği taşıdığını belirten Çakır, ilki Çin'de yapılacak turnuvaya her kiloda dünyanın en iyi 30 sporcusunun katılabildiğini söyledi.

Beyşehirli milli sporculardan Yunus'un 80, ağabeyi olan Ali Sarı'nın ise +80 kiloda ter dökeceğini aktaran Çakır, müsabakalarda başarı dileyerek, "Beyşehirli sporcularımızdan yine madalya bekliyoruz. Şu anda form düzeyleri çok iyi. Bu yıl, her ay ard arda müsabaka yapacaklar. Zorlu bir döneme girdiler. Ama sakatlıkları yok; inşallah böyle devam eder ve Beyşehir'imizden de olimpiyatlara bir sporcu yollarız" dedi.

Milli tekvandocu Ali Sarı ise bir süre önce Avusturya'da yapılan turnuvada kardeşi ile birlikte altın ve gümüş madalya kazandıklarını hatırlatarak, "Bu moral ile Çin'e gideceğiz. Hedefimiz, her zaman olduğu gibi derece yapabilmek. Nihai hedefimizde; Rio'daki olimpiyatlara katılmak var. Bu yarışın içindeyiz. İnşallah başaracağız" diyo konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.