Konyalı indirimi hak etmiyor mu?

Konyalı indirimi hak etmiyor mu?

AK Parti'ye yüzde 70 ile destek veren Konyalılar, “İstanbul'dan neyimiz eksik, indirim bizim de hakkımız” diyerek belediyeden “ulaşım ve su” tarifelerinde indirim talep etti. Muhalefet, belediyeye indirim konusunda baskı yapıyor.

AK Parti'ye yüzde 70 ile destek veren Konyalılar, “İstanbul'dan neyimiz eksik, indirim bizim de hakkımız” diyerek belediyeden “ulaşım ve su” tarifelerinde indirim talep etti. Muhalefet, belediyeye indirim konusunda baskı yaparken, belediyeden ise henüz bir açıklama gelmedi. 

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminin üzerinden 46 gün geçti. Cumhur İttifakı, Konya'da yüzde 70'in üzerinde oy alarak, Türkiye rekoru kırdı. Konyalı vatandaş, AK Parti'ye 17 yıl verdiği büyük desteği, son yerel seçimlerde de esirgemedi. Konyalı vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden dişe dokunur bir adım beklerken, Türkiye genelinde en büyük hamle İstanbul'da CHP'den geldi. İstanbul'da İETT’nin öğrenciler için belirlediği aylık 85 TL’lik öğrenci kartında indirim yapılması ve aylık abonman ücretinin 40 liraya düşürülmesi teklif edildi. Yine su tarifelerinde yüzde 40 indirime gidilmesi gündemdeki sıcaklığını korudu. “Ulaşım ve su fiyatlarında indirim” konusu, Konya'da da konuşulmaya başlandı. AK Parti'ye Türkiye'deki iller arasında en büyük desteği veren Konyalılar'ın özellikle son 1-2 gündür gündeminde ulaşım ve su tarifelerindeki indirim talepleri yer alıyor.

BAŞKAN KUSURA BAKMA BU BİZİM HAKKIMIZ”

Konyalılar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a seslenerek, “Sayın başkan, kusura bakma. Biz, sana en büyük desteği verdik. Bu iki konuda indirim yapmanız da bizim hakkımız” dedi. Muhalefet ise her defasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ulaşım ve su tarifelerinde indirime gitmesi konusunda baskı yapıyor. Merhaba Gazetesi olarak bu konu ile ilgili en son 10 Nisan'da “Altay'dan indirim talep ediyorlar” başlığı ile bir haber yapmış, Konya halkının istek, talep ve şikayetlerini dile getirmiştik. Aradan geçen yaklaşık 35 güne rağmen Konya Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ve vatandaşın talebine kulak tıkadı.

KONYA HALKI İNDİRİM TALEP ETMEKTE HAKLIDIR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Avukat Barış Bektaş, tüm Türkiye'de sosyal demokrat belediyelerin, hemşerilerine en ucuz ulaşım, en temiz ve ucuz suyu temin etme konusunda seferber olduğunu söyledi. CHP'li belediyelerin ulaşım ve su tarifelerini kâr kaygısı gütmeden, sadece maliyetine vatandaşa sunduklarını dile getiren Bektaş, “Belediyelerde tek amaç, kamuoyu olmalıdır. Gerçekten CHP'li belediyeler, her kalemde ciddi oranda indirim yaptı. Aynı hassasiyeti Konyalı vatandaşlarımız da şimdi Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bekliyor. Vatandaş, AK Parti'ye çok yüksek oy verdi. Bu nedenle Konya halkının ulaşım ve su konusunda indirim talebi en tabii hakkıdır. 31 Mart seçimlerinin üzerinde bir buçuk ay geçti. AK Parti iktidarı, Konya'da hemşerilerinin oyunu garanti mi görüyor yoksa? Konya halkının oyunu sürekli çantada keklik mi görüyorlar? Neden Konya halkı bu 45 günlük zaman dilimi içinde indirim ile buluşturulamadı? Belediyenin hizmet yapması için belediyeyi kaybetme riskinin mi olması gerekiyor? Konya halkı, AK Parti'ye yüzde 70 güvenoyu vermiş ise belediye de ona göre hareket etmelidir. Konyalı vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

ELKART 40 TL SU DA İSE YÜZDE 50 İNDİRİM TALEBİ

Her defasında vatandaşın taleplerini dikkate aldıklarını söyleyen İYİ Parti Konya İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu da Konya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci elkart ücretlerinin 40 TL yapılmasını, su ücretlerinde yüzde 50 indirime gidilmesi talebinde bulundu. Başkan Tozoğlu, “Ayrıca diğer ulaşım ücretlerinde yüzde 25'lik bir indirim ağır ekonomik sorunlar altında ezilen vatandaşlarımıza bir nebze de olsa nefes aldıracaktır. 4 yaşına kadar çocuğu olan kadınlarımızın toplu ulaşımdan ücretsiz yararlandırılmaları faydalı olacaktır. Dini ve milli bayramlarda bayram boyunca ulaşımın ücretsiz olması toplumsal beklentiyi karşılayacaktır.Yol kenarındaki otoparklardan alınan ücret uygulamasının kaldırılması faydalı olacaktır. Bu konuda belediye meclis üyelerimiz meclise öneri sunacaktır. Ülkemizde 31 Mart seçimlerinin ortaya çıkardığı atmosfer artık birçok şeyin eskisi gibi olmayacağı, belediyelerde keyfiliğin, kayırmacılığın olmayacağı bir dönemi göstermektedir.İnsan odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışına hem ülkemizin hem de şehrimizin ihtiyaç duyduğu tartışmasızdır” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ TALEP ETMEDEN İNDİRMELERİ GEREKİRDİ!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi: “Biz, indirim yapılması konusunu seçim sürecinde de üstüne basa basa söylüyorduk. Belediyelerde israf, had safhada. Bu israfa inatla devam ediliyor. İsrafın önüne geçilirse, ulaşım ve su tarifelerinde yüzde 70 bile indirim yapılır. Hatta israf ortadan kaldırılırsa, birçok hizmet bedava bile sağlanabilir. Geçmişte vatandaşın refahı için indirimleri sürekli gündeme getirenler bizdik. Konya, bizim iktidarımız döneminde en ucuz suyu kullanan şehirdi. Vatandaşın, belediyeden indirim talep etmesi bile aslında yönetimin vatandaşa bir zulmüdür. Ortada 17 yıllık bir iktidar var. Bu iktidar, vatandaş talep etmeden bir şeyleri yapması gerekir. Konyalı vatandaş, bu iki konuda hakkını aramışsa takdir ediyorum. Vatandaşın verdiği oyun hakkını araması lazım. Vatandaş da bir partiye oy verdi diye partinin her dediğine eyvallah diyecek değil.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum