Konyalı güreşçi Türkiye şampiyonu oldu

Konyalı güreşçi Türkiye şampiyonu oldu

Beyşehirli güreşçi İldeniz Savran, Karamanda düzenlenen şampiyonada serbest stil yıldızlar kategorisinde 85 kilo Türkiye birincisi oldu

15-16 Yaş Okullar Arası Greko-Roman ve serbest stil Türkiye Güreş Şampiyonası Karaman Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı. 41 ilden yaklaşık 350 sporcunun katıldığı şampiyonada, serbest stil 85 kiloda mücadele veren Beyşehirli güreşçi İldeniz Savran yaptığı 4 maç sonunda kilosunda Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Antalya Elmalı Yusuf Önertoy Çok Programlı Lisesi 2’inci sınıf öğrencisi olan Savran, finalde Bursalı rakibi Aykut Işık’ı her iki sette de 1-0 ve 3-0’luk neticelerle mağlup ederek serbest stil yıldızlar 85 kiloda Türkiye’nin en iyisi olduğunu ispatladı.
Şampiyonada altın madalya kazanan İldeniz Savran Beyşehir’e dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, başarısının sırrını disiplinli ve sıkı çalışmaya bağladı. Geçen sene de 73 kiloda Türkiye birincisi olduğunu vurgulayan Savran, “İkinci kez aynı başarıyı yakaladım. Bundan sonraki hedefim milli forma altında daha büyük başarılara imza atmaktır” dedi. Başarılı güreşçiyi yetiştiren antrenörü Adil Yollar ise, Beyşehirli sporcusunu elde ettiği şampiyonluktan ötürü kutladı.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.