Konyalı gönüllü doktorlar Liberya'ya gidiyor

Konyalı gönüllü doktorlar Liberya'ya gidiyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Afrika ülkesi Liberya'ya gidecek olan Konyalı bir grup gönüllü doktor, bu ülkede ücretsiz sağlık taraması yapacak.


Gönüllü doktorlardan Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Müsevitoğlu yaptığı açıklamada, TİKA tarafından Liberya'da yapılacak olan sağlık taraması için kendilerine yapılan teklife olumlu yanıt verdiklerini söyledi. 
Gönüllü sağlık ekibinde dahiliyeci, kulak burun boğaz, çocuk, enfeksiyon hastalıkları ve göz gibi alanlarda uzmanlaşmış 12 doktorun bulunduğunu belirten Müsevitoğlu, ''bir Afrika ülkesi olan Liberya'ya gitmek için sabırsızlanıyoruz. Çünkü orası fakir bir ülke. Sağlık alanında çok ciddi yardıma ihtiyaçları var'' dedi. 
Liberya'ya 17 Ocakta gideceklerini ifade eden Müsevitoğlu, şunları kaydetti: 
''Yardımseverlerin de katkılarıyla toplanan ilaç ve tıbbi malzemelerle yola çıkacağız. Liberya'da bir hastane tahsis edilecek. Zaten bildiğim kadarıyla burada 2 hastane bulunuyor. Bize verilen hastanede tüm Liberyalıların sağlık taramasından geçmesi için elimizden geleni yapacağız.'' Müsevitoğlu, bu tür sıcak adımların ülkeler arasında oldukça önemli olduğunu, Türkiye'nin her zaman yardıma muhtaç insanları kucakladığını bu çalışmayla bir kez daha göstereceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.