Konyalı büyük çelik firması konkordato ilan etti! 2000 yılında kurulmuş

Konyalı büyük çelik firması konkordato ilan etti! 2000 yılında kurulmuş

Küresel ekonomik krize bağlı olarak Türkiye'de birçok firma konkordato ilan ediyor. Son olarak Konyalı dev çelik firması konkordato ilan etti. Mahkeme firmaya 1 yıl süre verdi.

Küresel ekonomik kriz en çok Türkiye, Almanya ve İngiltere'yi etkiledi. Dünya genelindeki ekonomi raporları bu gerçeği gözler önüne seriyor. İflas eden ve konkordato ilan eden firmaların sayısı arttıkça artıyor. Borçlarını ödeyemeyen firmalar bu kötü gidişatı konkordato sayesinde önlüyor. Birçok firma borç yapılandırma sürecini başarıyla tamamlayarak yoluna devam ediyor. Ekonomi uzmanlarına göre konkordato zor durumdaki firmalar için büyük şans.

konk.jpg

KONYA'DA KONKORDATO İLAN EDEN FİRMALARA YENİSİ EKLENDİ

Konya merkezli firmalardan bazıları konkordato ilan edebiliyor. Bu firmalara bir yenisi daha eklendi. Konya'da yaptığı üretimle ismi bilinen büyük çelik firması konkordato ilan etti. Cıvata ve somun gibi malzemelerin üretimini yapan firmanın konkordato kararı şaşırttı. Konkordato ilan eden Asman Çelik isimli firmayla ilgili Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi yeni kararını duyurdu.

asman-celik-2.jpg

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

Davacı Asman Çelik Otomotiv İnşaat Petrol Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi- (Ticaret Sicil No: 46719 , Selçuk Vergi Dairesi : 0900**** - Mersis No : 0090027****) tarafından açılan Konkordato davasının mahkememizde yapılan yargılamasında verilen ara karar gereğince;

asman-celik-1.jpg

1-Mahkememizin 21/08/2024 gün ve 2024**** Esas sayılı ara kararıyla, 2004 s. İİK.nin 287/1. ve 287/4. maddeleri gereğince, Konya Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 46719 sicil sırasında kayıtlı davacı Asman Çelik Otomotiv İnşaat Petrol Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi - (Ticaret Sicil No: 46**** , Selçuk Vergi Dairesi : 0900**** - Mersis No : 00900****) hakkında 26/08/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 YIL SÜREYLE KONKORDATO KESİN MÜHLETİ VERİLMESİNE,

2-Konkordato geçici komiseri olan İbrahim Eke'nin bugünden itibaren Konkordato komiseri olarak görevine devam etmesine karar verildiği hususları ilan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi