Konyalı borcuna sadık

Konyalı borcuna sadık

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, “ Taahhuk ve tahsilatta ilk 30 Vergi Dairesi Başkanlığı arasında ilk 10'da yer alıyoruz. 6736 sayılı kanuna müracaat noktasında 30 vergi Daire Başkanlığını geride bırakarak, ilk sırada yer aldık” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, ziyaretlerini sürdürüyor. Sarıkulak ve Çınar, Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver'i makamında ziyaret etti. Ünver, başkanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. İhtisas Vergi Dairesinin öneminden bahseden Ünver, Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerinin etkinleştirilerek hızlanması iade süreçlerinin standartlaştırılması, mükelleflerin gönüllü uyum düzeyinin arttırılması, KDV iade konusunda uzmanlaşmış personel ile mükelleflerimize daha kaliteli hizmet verilmesi için önemlidir. Belirlenen kriterler doğrultusunda ve sadece KDV mükellefiyeti yönünden devrolunan mükelleflerin KDV iadesi ve katma değer vergisi ile ilgili iş ve işlemlerini yapmak üzere kurulan Konya İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığımızın üçüncü katında 1 Mayıs tarihinden itibaren mükelleflerimize hizmet veriyoruz. 2016 yılında nakden veya mahsuben yapılan 504 bin 745, 620 bin 23TL KDV iade tutarının yaklaşık yüzde 98'lik tutarına isabet eden mükellefler, İhtisas Vergi Dairesi Müdürülüğü'ne aktarılmıştır dedi.

MÜRAACAT NOKTASINDA 1. OLDUK

Başkan M. Kazım Ünver, Konyalı vatandaşların borcuna sadık olduğunu kaydetti. Ödeme kabiliyeti olan vatandaşların devletine bağlı olduğunu vurgulayan Ünver, O konuda zerre miktar, şüphemiz yok. Herkes elinden geldiğince birşeyler yapmaya çabalıyor. Konya, Türkiye'nin diğer birçok ili gibi sıkıntılarla boğuşmuyor. Taahhuk ve tahsilatta ilk 10'da yer alıyoruz. 6736 sayılı kanuna müracaat noktasında 30 vergi daire başkanlığı arasında ilk sırada yer aldık. İstişare toplantılarımız devam ediyor. Dün Minibüsçüler Odasını ziyaret ettik. Minibüslere asılması gereken afişler olduğunu ve onlardan yardım beklediğimizi belirttik. STK'larla ortak çalışmalara giriyoruz.

ÖDEME SÜRESİ 4 AY UZATILDI

Ünver, 6736 sayılı kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerini tamamının ödeme sürelerinin dörder ay uzatıldığı müjdesini verdi. Başkan Ünver, Ocak ayında ödenmesi gereken taksitlerin Mayıs ayında ödeneceğini vurguladı. Diğer taksitlerin de aynı şekilde ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren 4'er ay uzadığını söyledi. Ünver, şunları kaydetti: Cari dönem ödeme şartını ihlal edenlere de hak verilmiş ve bu mükellefler cari dönem yükümlülüklerini Mayıs 2017 sonuna kadar yerine getirerek ya da çok zor durumda olmaları nedeniyle bu yükümlülüklerini yerine getiremediklerini tecil başvuruları ile belirterek kanundan yararlanmaya devam edeceklerdir.

31 MAYIS SON GÜN

6736 sayılı bu kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edebilmek için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemelerin büyük önem taşıdığının altını çizen Ünver,  Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs'a kadar yapmaları gerekiyor. İlk taksitlerini süresinde ödemeyenler ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedecekler dedi. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Başkan M. Kazım Ünver'i tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL 

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.