Konyalı Abdullah Ensar, en iyi kaleci

Konyalı Abdullah Ensar, en iyi kaleci

Eurohockey U16 Erkekler Hokey 5S Avrupa Şampiyonası’nda Erkek Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olurken, turnuvada, kalesinde müthiş bir performans sergileyen Konyalı Milli Sporcu Abdullah Ensar Turna, en iyi kaleci ödülüne layık görüldü

Eurohockey U16 Erkekler Hokey 5S Avrupa Şampiyonası’nda Erkek Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olurken, turnuvada, kalesinde  müthiş bir performans sergileyen Konyalı Milli Sporcu Abdullah Ensar Turna, en iyi kaleci ödülüne layık görüldü

Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde gerçekleştirilen Eurohockey U16 Erkekler Hokey 5S Avrupa Şampiyonası’nda Erkek Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olurken, kızlarda ise üçüncülük elde edildi. Turnuvada, kalesinde devleşen Konyalı Milli Sporcu Abdullah Ensar Turna, en iyi kaleci ödülüne layık görüldü.

Şampiyonada namağlup şampiyon olan 16 Yaş Altı Erkek Milli Hokey Takımı, bu dereceyle, 2018'de Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek Gençlik Olimpiyatları'nın elemelerine de katılmaya hak kazandı.

Milli takımdan Müslüm Elagöz'ün, şampiyonada çıktığı 7 maçta 20 gol atarak gol kralı olduğu ve en iyi oyuncu ödülünü alırken, Konyalı Milli Sporcu kaleci Abdullah Ensar Turna'nın da en iyi kaleci seçildi.

Penaltılara giden final müsabakasında Çekya takımının ataklarına geçit vermeyen ve penaltı kurtarışı yaparak şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Konyalı Milli Sporcu Abdullah Ensar Turna, şampiyonluğa inandıklarını belirtti. Turna, “Spor eğitiminde emeği geçen hocalarıma, desteklerini esirgemeyen Konya halkına teşekkür ediyorum. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz. Gençlik Olimpiyatlarında da ülkemize madalya getirmek için çalışacağız” diye konuştu.

16 Yaş Altı Erkek Milli Takımı, 2015'te Malta'da düzenlenen turnuvanın ardından bu yıl da şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonada mücadele eden 16 Yaş Altı Kız Milli Takımı ise Avrupa üçüncüsü oldu. 16 Yaş Altı Kız Milli Takımı da elde ettiği dereceyle Gençlik Olimpiyatları'nın elemelerine katılacak.

Hakan ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.