Konya’dan 2 şampiyon

Konya’dan 2 şampiyon

Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası sona erdi. Konyalı sporcular 2 şampiyonluk elde etti. Telekomdan Ayşenur Yılmaz ve Meram Belediyesinden Talha Sarı Konyanın gururu oldular

Antalya'nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası sona erdi. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nın son gününde, erkekler kategorisinde 51, 59, 68 ve 78 kilogram üzeri, bayanlarda ise 55, 63, 59 ve 68 kilogram üzeri sporcular yarıştı. Bayanlar 63 kiloda Telekom Spor’dan Ayşenur Yılmaz ile Erkekler 68 kiloda Meram Belediyespor’dan Muhammet Talha Sarı şampiyonluk ipini göğüsleyerek Konya’nın gururu oldular. Dereceye giren sporculara ödülleri Alanya Belediyespor Müdürü Saim Kanlı tarafından verildi. Şampiyonada dün gerçekleştirilen müsabakalarda kilolarında birincilik kürsüsüne çıkan sporcular şöyle: Erkekler: 51 kilo Ömer Aksoy (İzmir Ulukent Belediye Spor), 59 kilo Yusuf Kocaman (Gaziantep Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim), 68 kilo Muhammet Talha Sarı (Konya Meram Belediyespor), 78 kilo üzeri Bilal Ertürk Aydemir (Muğla Soyakan Marmaris Spor Kulübü) Bayanlar: 55 kilo Saide Noras (İstanbul Yavuz Spor), 59 kilo Kübra Okur (Bursa Componenta Spor Kulübü), 63 kilo Ayşenur Yılmaz (Konya Telekom Spor), 69 kilo üzeri Nafia Kuş (Adana Doğdu Tekvando Spor Kulübü)

ŞAMPİYONLAR TELEKOMSPOR’DAN
Gençler Şampiyonasında Konya Telekomspor Kulübü sporcularından 63 kiloda Ayşenur Yılmaz Türkiye Şampiyonu olurken, Abdulkadir Güneş ise Türkiye üçüncü oldu. 1125 erkek, 600 bayan sporcu olmak üzere toplam 1725 sporcunun katıldığı Alanya’da düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando şampiyonasında Konya Telekomspor Kulübü sporcularından Ayşenur Yılmaz 63 kg’da Türkiye Şampiyonu ve  Abdulkadir Güneş 63 kg’da Türkiye Üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonada derece elde eden bu iki sporcuyla birlikte yine Konya Telekomspor Kulübü sporcularından 59 Kg’da mücadele eden Hüsnü Astam’da ilk üçe girememesine rağmen başarılı mücadelesi nedeniyle Türk Milli Takımı seçmelerine katılma hakkı elde etti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konya Telekomspor Kulübü Başkanı Mehmet Murat Uslular  “Bu başarılar disiplinli ve özverili çalışmalarımız sonucunda elde edilmiştir.  Kısıtlı kulüp bütçemize rağmen Tekvando şubesini 2008 yılında kurduk ve iki yıllık Tekvando şubesi çalışmalarımızda sporcularımız çeşitli turnuva ve şampiyonalarda birçok Türkiye dereceleri ile birlikte Avrupa ikinciliği ve Balkan Şampiyonluğu dereceleri elde etmiştir. Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonasında aldıkları başarılı sonuçlarla bizleri gururlandıran, mutlu eden sporcularımıza, onları her türlü fedakârlıkta bulunarak çalıştıran kulüp Tekvando hocamız Osman Boyalı’ya, sporcu velilerimize, kulübümüzden her türlü desteği esirgemeyen Bölge ve İl Telekom Yöneticilerine ve Tekvando il temsilciliğine Konya Telekomspor Yönetim Kurulu adına teşekkür ederim. Sporcularımızın aldıkları bu madalyalar Konya spor camiasına hayırlı olsun ” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.