Konya'daki üniversitenin öğrencileri yerleşkenin inşa edilmesini istiyor!

Konya'daki üniversitenin öğrencileri yerleşkenin inşa edilmesini istiyor!

Üniversite tercihleri, 27 Temmuz’da başlıyor. Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) öğrencileri, yeni yerleşkesine hala kavuşamadı. Yerleşkenin temelinin 31 aydır atılamaması, tepkilere neden oldu

Üniversite öğrencileri için tercih dönemi başlayacak. Selçuk Üniversitesi'nden ayrılıp, KTÜN ismini alan üniversitenin yerleşkesinin temeli henüz atılmadı. Üniversite öğrencileri, artık kendi yerleşkesinde olmak istediğini dile getirdi. 2 farklı nokta halinde planlanan yerleşkenin temelinin ne zaman atacağı konusunda ise bir netlik olmadığı bilgisine ulaşıldı. Yerleşke konusunda yer tespitinin ötesine geçilemedi.

YER 2019 YILINDA TAHSİS EDİLMİŞTİ 

Yer belirleme konusunda sürecin uzaması, 2021 yılı içinde yerleşke için bütçenin çıkmamış olması temel atmayı geciktirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kampüs Yer Seçim Komisyonu tarafından 2019 yılında Sanayi bölgesinde tahsis edilen 200 bin metrekarelik alanın Konya Teknik Üniversitesi’ne verilmesine karar verilmişti. Ardıçlı bölgesi yakınındaki Fırat Caddesi üzerinde yer alan 1 milyon 700 bin metrekare ve Konya Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan yaklaşık 250 bin metrekare alana sahip arazi, kampüs yerleşkesi olarak Konya Teknik Üniversitesine 2019 yılının Aralık ayında tahsis edildi. Yer tahsisinin üzerinden yaklaşık 31 ay geçmesine rağmen yerleşkenin temeli henüz atılamadı.

YER TESPİTİNİN ÖTESİNE HALA GEÇİLEMEDİ! 

Konya’nın 5. Üniversitesi olan Konya Teknik Üniversitesi'nin yeni yerleşkesinin temelinin ne zaman atılacağı ise merak ediliyor. Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik, 2020 yılının Mayıs ayında verdiği bir demeçte "2021 üniversitemiz bütçe çalışmalarında ana kampüs için hem de sanayideki kampüsümüz için hazırladığımız projeleri sunacağız. Uygun görülüp 2021 yılına bütçe verilmesi halinde kampüsümün inşaatına 2021 yılında başlamayı planlıyoruz" demişti. Rektör Özçelik, yine 2020 yılının Mayıs ayının ilk haftasında katıldığı bir toplantıda; “Yaklaşık 6 ay önce Ardıçlı bölgesi yakınındaki Fırat Caddesi üzerinde yer alan 1 milyon 700 bin metrekare ve Konya Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan yaklaşık 250 bin metrekare alana sahip arazi kampüs yerleşkesi olarak Konya Teknik Üniversitesine tahsis edildi. Konya Teknik Üniversitesi Kampüs Yerleşim Planlama Komisyonu tarafından Ardıçlı bölgesindeki araziye ana yerleşke, sanayi içerisinde yer alan ve Ankara karayolu üzerinde bulunan araziye ise sanayi yerleşkesi kurulması yönünde planlamalar devam ediyor” şeklinde konuşmuştu. Edinilen bir diğer bilgiye göre de yer tahsisi yapılmasına karşın, belirlenen alanlar henüz resmî olarak KTÜN’e devredilmedi. Edinilen bilgilere göre yerleşke konusunda yer tespitinin ötesine hala geçilemedi. Belirsizlik ise öğrencileri düşündürüyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum