Konya'daki lisanslı depolarda 'Hububat vurgunu devam ediyor' iddiası!

Konya'daki lisanslı depolarda 'Hububat vurgunu devam ediyor' iddiası!

Çumra'da kasım ayının başında Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) kiraladığı geçici bir depoda 7 bin 500 ton hububat çalınmış, zararın 67 milyon TL olduğu öğrenilmişti. Bu olayın üzerine başka depolarda da benzer olayların yaşandığı iddia edildi

Türkiye'nin farklı noktalarından hırsızlık, dolandırıcılık, kara para aklama haberleri gelmeye devam ediyor. Bir vurgun haberi de kasım ayının başında Konya'nın Çumra ilçesinden gelmişti. Çiftçilerin binbir emekle ürettiği hububatlar çalındı. Çumra, bu hırsızlık olayıyla çalkalanırken, olayın kamuoyuna yansıtılmaması da dikkatlerden kaçmadı. 7 bin 500 ton hububat, yok oldu. 7 bin 500 tonun ise ortalama 250-300 kamyonluk ürün olduğu hesaplandı. 300 kamyonluk malın nasıl çalındığı da akıllarda soru işareti bıraktı.

2.jpg

Çumra'daki bu hırsızlık olayı yeniden Türkiye'nin gündemine düşerken, Konya'da farklı depolarda aynı olumsuzlukların yaşandığı iddia edildi. Bazı depo sahiplerinin depolardaki ürünlerden kafasına göre giriş-çıkış yaptığı da iddialar arasında. Sıcaklığını koruyan Çumra'daki büyük vurgun olayı ve diğer iddialar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de (TBMM) yüksek sesle gündeme getiriliyor. Çiftçiler ise TMO'ya ait depoların ihale yöntemiyle yok pahasına özele satılmasına tepki gösteriyor.

BAZI LİSANSLI DEPOLARDA USULSÜZLÜKLER YAŞANIYOR!

Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, konu ile ilgili cevaplandırması üzerine Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a soru önergesi verdi. Bilici, “Çiftçilerimiz, bazı tarımsal ürünlerini, lisanslı depolar aracılığıyla satmakta ya da bu depolarda emanete bırakmaktadır. Bazı lisanslı depolarda yaşanılan usulsüzlükler, vatandaşlarımız tarafından dile getirilmektedir” dedi.

foto-mustafa-bilici-1603440351.jpg

“Özellikle numune sonuçlarına yönelik itirazlar son yıllarda artış göstermiştir” diyen Bilici, daha sonra şunları kaydetti: “Çiftçilerimiz aleyhine yapılan en ufak bir işlem dahi, üreticilerimiz açısından büyük zararlar doğurabilmektedir. Lisanslı depoların, emanete bırakılan mahsuller üzerindeki tasarruflarına yönelik spekülasyonlar kamuoyunda dolaşmaktadır. Ticaret Bakanlığı’na soruyoruz; LİDAŞ’larda emanete bırakılan mahsullerin yerinde olup olmadığını ne sıklıkla kimler aracılığıyla denetliyorsunuz? Lisanslı depoların Bakanlık tarafından denetimi sayılan sebeplerden ötürü oldukça mühimdir. Bu denetimin, şeklinin ve zamanın yanında; kim tarafından ve hangi usullerle yapıldığının anlaşılması için; Ticaret Bakanlığı’na soru önergemizi verdik.”

MERHABAHABER/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum